Sopron.info.hu

Manu Chao és Cypress Hill a VOLT Fesztiválon!

  2008 máj 05 / #Volt Fesztivál 2008

Foglalj szállást a VOLT Fesztiválra!A néhány héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott programkínálat után újabb világsztárok részvételét jelentették be a VOLT Fesztivál szervezői. Július 2-3-4-5-én 250 hazai és nemzetközi produkció között a Soproni Nagyszínpad vendége lesz a MANU CHAO Radio Bemba Sound System és a CYPRESS HILL is!

Az elmúlt hetekben több hazai- és nemzetközi fellépő részvételét jelentette be a 16. Soproni VOLT Fesztivált jegyző Sziget Szervezőiroda. Mára majdnem teljessé vált a VOLT kínálata, amelyben az idén 250 fellépő között naponta több világsztárral is találkozhat a közönség.

Sokáig kérdéses volt, hogy a tavalyi világsiker után 2008-ban ismét színpadra lép-e MANU CHAO és csapata. A spanyol-baszk származású világsztár a jelek szerint nem tudott ellenállni a legnagyobb európai fesztiválok felkéréseinek.

Július 4-én, pénteken este egy igazán energikus produkcióra számíthatnak a VOLT Fesztivál vendégei.

Manu Chaoról köztudott, hogy a legnagyobb aprólékossággal, minden részletre odafigyelve, személyesen választja ki a fellépései helyszíneit. A VOLT szervezőivel is hosszú hetes tárgyalások után jutottak megállapodásra, miután a fesztivál technikai feltételeiről, a többi fellépőről és az esemény szponzori köréről is elegendő információhoz jutott.

A VOLT számára igazi szakmai elismerést jelent, hogy végül néhány európai fesztivál között a soproni esemény is a turnéállomások közé kerülhetett. A koncert keretében minden bizonnyal a klasszikusnak számító megaslágerek ugyanúgy megszólalnak majd, mint az aktuális toplistás Manu Chao-dalok.

A csütörtöki kínálat igazán eklektikusnak és minden igényt kielégítőnek ígérkezik, hiszen a Nagyszínpadon a brit drum and bass legenda, Roni Size Reprazent elnevezésű élő, nagyzenekaros produkcióját Goran Bregovic balkáni bulija követi. 11 órakor sokak örömére minden idők legsikeresebb latin hip-hop csapata, a kaliforniai CYPRESS HILL érkezik a Hűség Városába.

Nehéz a Cypress Hillhez hasonló, igazán klasszikus csapatot találni, amely túlélt évtizedeket, nemzedékek himnuszait alkotta meg, és máig képes arra, hogy világszerte tízereket táncoltasson meg – ezúttal a VOLT Fesztivál nézőterén…

„A 15. VOLT Fesztivál elsöprő sikere után érezhető volt, hogy magasra tettük a mércét Szerettük volna már jóval korábban nyilvánosságra hozni a VOLT idei headlinereit, sajnos azonban velünk egy időben egyre több feszivált rendeznek Nyugat-Európában, így nem volt egyszerű megállapodni a világsztárokkal.

A jelenlegi felhozatal ismeretében – amely keretében Manu Chao és a Cypress Hill mellett olyan nevekkel találkozhatunk majd, mint az Offspring a Dreadzone, Tosca, Frank Popp, Shantel, Tiga , vagy éppen a Nouvelle Vague – , a tavalyihoz hasonló sikerre számítunk. Mindemellett 10 színpadon naponta számos hazai zenekar adja továbbra is a fesztivál gericét. Az idei évben négynapos színházfesztivállal és több kiállítással, gyerekprogramokkal is várjuk vendégeinket.

A részletes program a következő hetekben a VOLT honlapján lesz megtalálható “ – mondták el a VOLT főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

Jegyek már kaphatók az ismert irodákban, a VOLT honlapján, és a budapesti Klauzál téri VOLT BOLT-ban. A kijelölt jegyirodákban Üdülési csekket, Sodexho Kultúra és Ajándék-, valamint Accor utalványt is elfogadnak. (Részletek a www.volt.hu oldalon.)