Sopron.info.hu

Marihuánát találtak tisztán és süteményben

  2009 jún 11 / #helyi

Három esetben indult kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt eljárás a hétvégi ellenőrzések során a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Az első ˝fogás˝ a 85-ös főúton, az éjjeli órákban történt. A rendőrjárőrök leintettek egy Honda Prelude gépkocsit, amelynek sopronkövesdi sofőrje zavartan viselkedett. Miután átvizsgálták az autót és a vezető ruházatát kábítószergyanús növényi maradvány került elő. A csekély mennyiségű marihuánát lefoglalták és a gépkocsivezetőt – aki nem volt hajlandó elárulni beszerzési forrását – előállították.

Sopron belterületén a rendőrök egy Volkswagen Polót állítottak meg, 23 éves vezetője farmernadrágjából a ruházat átvizsgálása során kis mennyiségű marihuána került elő. Az autós azt állította, a drogot a győri buszpályaudvaron vásárolta egy ismeretlen személytől. Ellene is büntetőeljárást kezdeményeztek.

Vasárnap éjszaka a rendőröknek két 19 éves soproni lakos gyanús viselkedése tűnt fel. A motozáskor egyikük kabátzsebéből egy sütemény került elő, amelyről a fiatal elárulta: kábítószert tartalmaz, s a testvérétől kapta.

Nagy Ernő alezredes, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, a gyanúsítottak elismerték, hogy azt megelőzően füves cigarettát szívtak. Azt is hangsúlyozták, most próbálták ki először a drogot. A fiatalok ellen kábítószerrel való visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

STOP.hu