Sopron.info.hu

Másfél évtized a soproni teniszért

  2007 nov 07 / #helyi

Másfél évtized a soproni teniszértA napokban ünnepelte 15. születésnapját a soproni Racket Tenisz Klub, amelyet Horváth Ernő edző és tanár alapított még 1992-ben. Az egyesület célja az utánpótlás-nevelés volt, bár egy időben a tízéves jubileum idején 2002-ben, szuperligás férfiegyüttes is volt, Magyarországon a 7. legjobb.

Játékosként és edzőként a sikercsapat tagjai voltak: Kovács Gábor, Varga Márk, Hámori Zoltán, Janics György, Horváth András, dr. Szováti Szabolcs, Palotai Péter; Horváth Ernő, Hegedűs Miklós, Marco Greiner, Rácz Sándor.

Jelenleg a versenyzői létszám 35 fő, de a klub taglétszáma megközelíti a százat! Egy csoportban 4-6 fővel foglalkoznak, hogy minőségi munkát tudjanak végezni. A Hotel Sopron Teniszcentrumban két teniszpálya, öltöző, konditerem és úszómedence áll rendelkezésre. A klubban a szinte egész éven át zajló tenisztanfolyamokon német, angol nyelvű oktatás is működik gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, egyénileg és a már említett kisebb csoportokban.

A Racket ifjú versenyzői külföldre, távoli országokba is eljuthattak. Sopron első korosztályos magyar teniszbajnoka a klub versenyzője, Varga Márk volt, aki többszörös magyar és vidékbajnok, magyar ranglistavezető volt. Két korosztályos Európa-bajnokságon és több nemzetközi versenyen szerepelt eredményesen. Visszatekintve az elmúlt másfél évtizedre, Horváth Ernő fontosnak tartotta megemlíteni azok nevét, akik magánszemélyekként vagy cégükön, vállalkozásukon keresztül sokat tettek az Alpesi Racket TK sikereiért eredményeiért: Fábiánkovits Ferenc, Khaut András, Pratser Ferenc és Takács István.

A klubban folyó folytonosságot jól mutatja: jó páran a korábbi sikercsapatból ma edzőként dolgoznak a jövőért: Hámori Zoltán, Horváth András és Rácz Sándor.

Kerekes székes versenyzők

Fontos, sőt kiemelt részét képezi a klubban folyó szakmai munkának a kerekes székes versenyzők felkészítése. Vas Csaba és Molnár Attila Ausztriában és az itthon rendezett versenyeken az elmúlt négy évben eredményesen szerepeltek. Molnár 2005-től tagja a pekingi olimpiára készülő válogatott keretvak. Idén Vas és Molnár párosban magyar bajnokok lettek, edzőjük, Rácz Sándor irányitásával.

forrás: Soproni Közélet