Sopron.info.hu

Masszív ellenfél a nyitányon

  2008 okt 15 / #sport

Masszív ellenfél a nyitányonAz Euroliga elsõ fordulójában Rigában lépünk pályára szerdán magyar idõ szerint 17.30-kor. Csapatunk jó formát mutat, és a visszavágás reményében kelt útra kedd délelõtt a lett fõvárosba, ahol az Euroliga mérkõzéssel együtt kerül sor az EB csoportjainak sorsolására. A mérkõzés elõtt a két csapat vezetõedzõjét kérdeztük.

Székely Norbert:

Az Euroliga egy teljesen más szint, mint a magyar bajnokság. Csoportunkba két olyan sztár alakulat is került – a CSKA Moszkva, és a Gambrinus Brno -, mely évek óta meghatározó szerepet tölt be a nemzetközi porondon. A Riga egy masszív együttes, mely az Olimpiát megjárt lett válogatottra épül, kiegészülve néhány jó képességû légióssal. Igyekeztünk minden információt beszerezni róluk, így egy felkészülési mérkõzésük felvételét is beszereztük és kielemeztük. Ezen a mérkõzésen minden játékosuk nem szerepelt, így tökéletesen nem tudtuk feltérképezni a játékukat, de láthatóak a tavalyi játékstílusuk jegyei. Ami a csapatunkat illeti. Jó állapotban vagyunk, függetlenül attól, hogy könnyû mérkõzéseink voltak. A Krasznain euroligás ellenfelekkel szemben is bizonyítottuk, hogy van tartásunk, és mûködõképes úton indultunk el.

Könnyíti helyzetünket, hogy sok olyan játékosunk maradt, aki már jól ismeri játékunkat, melyet már harmadik éve építünk, alakítunk. Az újonnan érkezettek pedig egytõl egyig fiatal tehetségek, akik szenzitív, gyorsan tanuló korban vannak, ezáltal könnyebb integrálni õket a játékunkba. A szerdai mérkõzéssel kapcsolatban több kimenetelt el tudok képzelni. Sok összetevõn múlik majd a mérkõzés alakulása, de remélem, hogy összességében számunkra pozitívan.

Ainars Cukste:

Az idei évadban egyértelmû célunk, hogy bejussunk az Euroligában a rájátszásba! Akkor is, ha a tavalyi csoportunkkal összehasonlítva az ellenfelek idén erõsebbnek tûnnek.

Úgy vélem, a CSKA Moszkva és a Gambrinus Brno egyértelmû esélyese a csoportunknak, de a soproni együttest is komolyan kell vennünk, akik több figyelemre méltó, fiatal játékossal rendelkeznek.

wb-sopron.com