Sopron.info.hu

még nem az igazi

  2007 nov 13 / #sport

a kép forrása: wb-sopron.com MKB Euroleasing – Cegléd November 10 szombat 18.00 óra

Kata, Betti, Oleksza, Andi, Albena volt Norbi kezdő ötöse. Ez az ötös a mérkőzés alatt megszámlálhatatlanul sokszor cserélődött. Még az első negyedben követtem a cseréket, aztán teljesen felhagytam vele. A hetedik másodpercben már megvolt az első fault a ceglédi csapatnál! Károlyi próbálta meg az első kosarat megszerezni, de végül a ceglédiek dobták azt. Óriási ívű három pontos vendég kosár után, Oleksza válasza sem késett.

Albena kicsit bámészkodó üzemmódban állt a pályán, nem érte el a neki szánt labdát, illetve kicsúszott a szer a kezéből. Károlyi Andi hármasával átvette az MKB csapata a vezetést. Branzova két jó büntije után Milovanovic Jelenát állította be Norbi, aki egyből dobott egy ziccert. Jelena az egész meccs folyamán kiválóan szerepelt. Le a kalappal! Betti büntetőjével végződött az első negyed. ( 29 – 14 )

Betti, a második negyedben hamar összeszedte 3. személyi hibáját, amit Norbi egy cserével honorált. A lányok, koncentráció és védekezés hiányában a szünetig valami teljesen más dimenzióban játszottak. Norbi erre olyan ideges lett, hogy nem bírta kötéllel. Asztalt ütött – vágott, toporzékolt, nem lehetett nem őt figyelni. Szerencsére az asztalon lévő technikai cuccnak nem lett semmi maradandó károsodása… Jelena volt az egyetlen aki tarthatta Norbiban a lelket, három pontosaival. ( 44 – 29 ) A szünetben bemondták a Sördögök székesfehérvári, félidős eredményét, az Albacomp ellen három ponttal voltak csak lemaradva a fiúk, bár végig ők vezettek ( 39 – 36 ).

A harmadik negyedben Bettit vissza állította Norbi. A három pontosai most, sajnos, cserben hagyták őt. Semsei horga viszont a hálóba akadt. Három perccel a negyed vége előtt Károlyi Andi faultolt, de a ceglédi Williamsnek a büntetői oly gyengék voltak, hogy szóra sem érdemes.. Honti Kata két bedobott büntetőjével három pontos. ( 68 – 46 ) Az utolsó negyedben, a Ceglédhez képest, feltűnően sok személyi hibája gyűlt össze a soproni csapatnak. Egy lassú bedobáskor kérdezi a lelkes szurkoló tábor, hogy ” mi van” ? Ezt elég viccesnek találtam és egy jót somolyogtam rajta. Williams ismét kihagyta büntető dobásait! Az MKB Sopron lányai belehúztak, 79 – 50 – es állást öt perc alatt százra hozták, amit Betti dobhatott.

A kijelző a mérkőzés végén 100 – 55 – öt mutatott. Búslakodni nem kell, de nadrágot felkötni igen! Szerdán 19 órakor egy kemény meccsnek nézhetünk elébe. Sajnos a Sördögöknek nem jött össze a felzárkózás. 85 – 73 – ra szenvedtek vereséget Székesfehérvárott.