Sopron.info.hu

Meg sem izzadt a Sopron

  2011 ápr 16 / #sport

Sopron – Nem volt egy súlycsoportban az SKC, és a mindössze négy felnőtt játékossal kiálló Nyíregyháza.

Egy vérre menő bajnoki előtt biztos nem úgy mennek oda a kezdőötösöknek a jegyzőkönyvbe való beírására az edzők, mint most. Ferenczi Tamás ugyanis e tevékenység kapcsán “amőbázni” hívta a jegyzőasztalhoz a hazaiak mesterét, Meszlényi Róbertet.
A vendégektől jórészt sérülés miatt szinte a komplett alapcsapat hiányzott: nem volt Sopronban Savic, Czigler, és Lekli, míg Marshall már korábban távozott. Sitku Ernő ott volt, azonban nem meccs szerelésben, így aztán a keretükben öt, a múlt héten junior bajnokságot nyert játékos szerepelt.

Nagy Krisztián triplájára 7 hazai pont jött válaszul. Hullámzott a játék, Polyák és Siska révén fordítottak a vendégek – szintén 7-0-lal. A Sopron hol eladta a labdát, hol “belehalt a szépségbe”. A negyed közepén azonban a hazaiak Pojbics tripláira építve 13 pontot szereztek zsinórban. Az így megszerzett előnyt Keresztes és Gombás révén még növelni is tudták. Megnyugtató előnyt szereztek a negyed végére a rosszul dobó nyírségeikkel szemben.

A második szakaszt egy-két ügyes megoldással a vendégek kezdték jobban, ám Molnár betöréseivel hamar visszaállította az első negyed végi különbséget, sőt közel 20 pontra nőtt a soproni előny. Djogo villanásaival 15-ön belülre kerültek a vendégek a nagy rohanásban pár akciót elrontó Sopronnal szemben. A félidő végén szétesett a vendégek játéka, Molnár, Helmeczi és Gombás révén 20 pont fölé duzzadt az SKC előnye.

Szünet után a vendégeknek több alkalommal is nehézséget okozott a támadóidő alatt kosárra dobni, s a kiszorított helyzetekből eleresztett dobásaik nem sikerültek. Nagy Krisztián ellen sportszerűtlent, majd az eset kapcsán reklamáló Ferenczi edző ellen technikait ítéltek a játékvezetők. A különbség pedig Pojbics újabb triplájával 30 pontra nőtt.. A nyíregyháziaknál elsősorban Mohácsi próbált meg tenni azért, hogy tartsák a lépést a hazaiakkal. A negyed vége remekül sikerült a Sopronnak. Helmeczi talált be, de előtte szabálytalankodtak vele, így az nem ért, ám Kelley 9 méteres dudaszóra beemelt dobása igen!

A záró szakaszban a Sopron egyértelműen a látványra ment rá, Ugaros, majd Gombás is zsákolt. A jelentős vezetés birtokában a védekezésre nem ügyelt a hazai gárda, s ezt a nyíregyháziak ki is használták. A nagy kedvvel, helyenként jól, látványosan játszó Sopron biztosan nyert a tartalékos NYKK ellen.

Kis-Rába Menti Takarék-Soproni KC – Marso Vagép NYKK 91-56 (28-12, 19-14, 23-13, 21-17)

MKB Aréna, 350 néző.
V: Hartyáni, Szilas, Minár (Schaffer)

Sopron: Kelley 10/6, POJBICS 14/12, MOLNÁR 13/3, SZABÓ 17/3, Keresztes 8. Csere: UGAROS 10/6, GOMBÁS 9/3, HELMECZI 10.

Nyíregyháza: Polyák 8, Siska 6/6, MOHÁCSI 20, NAGY K. 11/3, Djogo 9/3. Csere: Jakab -, Czinger -, Pavlovics 2, Varga M -.

Kipontozódott: Nagy K. (37. p.)

Meszlényi Róbert, a Sopron edzője: Örülök neki, hogy mindenki hozzátette a magáét az újabb győzelemhez. Remélem, holnap is ezzel a lendülettel játszanak a srácok Kaposváron.

Ferenczi Tamás, a Nyíregyháza edzője: Örülök neki, hogy fiataljaink újabb tapasztalattal gazdagodtak.

bb1.hu