Sopron.info.hu

Megint nem sikerült, újabb betli

  2008 jan 23 / #lapszemle

Soproni sÖrdögök2008. január 22. Nagyon egyértelmű, sima vereséget szenvedtünk a jóval gyengébb játékerőt képviselő MAFC-Újbuda otthonában. Az első negyedben még vezettünk, elsősorban Bradley kitűnő játékának köszönhetően. A MAFC két amerikai játékosának improvizatív játéval tartotta a lépést, még mi a kidolgozott helyzeteinkből szereztük a pontjainkat, ők inkább az egy-egy elleni játkot erőltették -sikerrel.

A negyed végén 21-24-re vezettünk, majd tovább növelhettük volna előnyünket, azonban 24-27-nél négy támadást is elhibáztunk, ami után elindult az újbudai alakulat is. A félidőre Draughan kiemelkedő dobóteljesítményéevl fordítottak is.(39-37).

A harmadik negyedben villámrajtot vett a fővárosi gárda, egyre-másra érték el pontjainkat, míg mi minden kidolgozott helyzetet elrontottunk. A hibák egy része fegyelmezetlenségből, rutintalanságból adódott, a többi elhibázott dobás volt.

A MAFC-ot a mi hibáink nem zavarták, egyre jobban nőtt a különbség a két csapat között. Húsz pont hátránynál kezdtünk újra harcolni, fel is jöttünk 12 pontig, de újabb hibák következtek és az ellenfél stabilizálta előnyét. A végén Pojbics távoli dobásával csak kozmetikázni tudtuk az eredményt.

A vereség igazi csapatmunka volt, Bradley kivétellével mindenki hozzátette a magáét. A mérkőzést a három játékvezető kevés hibával, jól vezette. A leláton sok honi bíró és ellenőr, valamint a szövetség főtitkára is jelezte, hogyha nem is a kosárlabda, de az ország földrajzi fővárosában vagyunk.

A mérkőzés érdekessége, hogy nagy számban jelentek meg konkurens csapataink is, jelen volt a Kecskemét, a Szolnok és a Nyíregyháza csapatainak képviselői. Nehéz lenne azt állítani, hogynem örültek az eredménynek.

Sajnos nem sikerült örömet szereznünk lekes szurkolótáborunknak sem, akik mintegy harmincan elkísérték csapatunkat a fővárosba. Ilyen is régen fordult elő, köszönjük nekik, hogy végig kitartottak mellettünk.

A vereség fő oka, hogy 75 dobásunkból mindössze 25-öt sikerült értékesíteni. Ilyen gyenge dobószázalékkal nem lehet mérkőzést nyerni. Sokadszor fordult elő, hogy nem elég hatékonyan védekezünk, az ellenfél játékát csupán két ember határozta meg, de még őket sem sikerült semlegesíteni.

Az újabb váratlan vereséggel saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, amennyiben a felsőházban szeretnénk szerepelni, több hibát nem lehet elkövetni, minden hazai mérkőzésünket és legalább egy idegenbeli nyerni kell! De hogy melyik csapatot tudjuk mi kétvállra fektetni ilyen játékkal, az bizony nehéz kérdés! Egy biztos, amit a mérkőzés végén minden szakvezető megállapított, ilyen mélyről csak felfelé vezethet az út!

MAFC Újbuda-Soproni sÖrdögök 94-81 (21-24,18-13,27-13,28-31) Bp, 300 néző vezette: dr Valovics, Balogh, Jakab

MAFC: YOUNG 21/3,Wehner 2, DRAUGHAN 30/6, VAVRA 21/3, Kecskés 6 cs: Fülöp 10, Kolarics 4 Edző: Dinnyés Attila

Soproni sÖrdögök: BRADLEY 32/18, Lakatos 3, Viggiano 9/3, Lesko 20, Frana 5 cs: Vesztergom 2, Boldizsár -, Pojbics 10/3, Körtélyesi  Edző: Meszlényi Róbert

forrás: sakc.hu