Sopron.info.hu

Megvan a magyar center, teljes a hazai állomány

  2009 júl 28 / #lapszemle

Rutinos, középjátékossal állapodott meg klubunk vezetősége. Az új szerzemény a 30 éves 212 centi magas, 100 kilós Keresztes Rafael. (képünkön tavaly még ellenünk 9 pontot és 4 lepattanót szerzett)

Együttesünk legújabb szerzeménye körmendi nevelésű játékos, aki hosszú éveken át kosarazott a vasi kisváros csapatban. Pár éve Zalaegerszegre szerződött, ott is több szezont “lehúzott”.

Keresztes a legutóbbi évadot a fővárosban, a bajnokságból kieső Enternet Hegyvidék csapatában töltötte. Itt a center 10 pontos és 4,2 lepattanós átlagot mutatott. Amit viszont mindeképpen ki kell emelni: meccsenként 1,93 blokkolásal az előző évadban a magyar bajnokság második legjobb dobásblokkolója volt.

Keresztes érkezésével immáron teljesnek mondható csapatunk magyar magja a következő évadra. Posztonként az egyes – irányító – pozíciótól felfelé haladva a magyar állomány: Horányi Ákos, Pojbics Szabolcs,Halász Tamás, Molnár András, Halmai Tamás, Szabó Zsolt, Gombás Gábor és Keresztes Rafael.

A következő évad csapatában ott van az előző évadból jól ismert Charles Brooks. A keretben még két hely kiadó, egy-egy külföldi irányítót és centert keres a szakvezetés.

sördögök.hu