Sopron.info.hu

Megvan a tizenharmadik …

  2007 szept 28 / #sport

… edzőváltás az FC Sopron csapatánál. A frissen eltávolított Détári Lajost kérdeztük

Te vagy az FC Sopron edzője?

Én még mindig az FC Sopron edzőjének tekintem magam. Kaptam egy olyan papírt, hogy a tegnapi móri mérkőzés előtt tisztességtelenül beszéltem az új olasz elnökkel, ezt én nem fogadom el.

Az elnök a meccsre való kivonulás előtt bejött az öltözőbe, és el kezdett beszélni. A futballban ez nem szokás. Felróta nekem, hogy a tartozásokat szóba hoztam, én ezt nem hagytam szó nélkül. A nagy nyilvánosság, ami előtt az állítólagos sértés történ, a csapat öltözője volt, ahol csak a játékosok tartozódtak.

Azt mondta, ö az új tulajdonos, azt küld el akit akar, azt ültet le a kispadra akit akar, de addig ezt nem teheti amíg az előző edzővel nem állapodnak meg. Ha ők azt mondják, hogy nem szakmai, hanem más indokok miatt elküldünk, és teljesítik amit vállaltak, azt elfogadom.

Holnap megtartod az edzést?

Én leszek az első aki bemegy a stadionban, és fél háromkor edzést tartok.

A csapat honlapján az szerepel, hogy “A tervekben persze szerepel az is, hogy az új játékosokon túlmenően új szakmai stáb is jön majd, de erről bővebben a későbbiekben számolunk be.” a Kisalföld viszont tényként közli, hogy leváltottak, és az utódodat is megnevezi, Végh Tibor személyében.

Én is azt hallottam, hogy a Tibi ül le, ha az MLSZ engedi.

Hivatalosan közölték már veled, hogy nem te vagy az edző?

Ki itt a hivatalos? Olyan összevisszaság van az egyesületnél, a vezetőség által elmondottak nem mindig fedték a valóságot az elmúlt három hónap alatt, nagyon nehéz így eligazodni

 

 

 

2005 ősze

Csank János 1-6. forduló
Selymes Tibor 7–15. forduló

2006 január

Nagy Tamás 3 nap
László Csaba 2 nap

2006 tavasza

Dario Bonetti 16–25. forduló
Vass László 26–30. forduló

2006 ősze

Selymes Tibor 1-2. forduló
Roberto Landi 3–5. forduló
Selymes Tibor 6–15. forduló
Csertői Aurél 16-21. forduló
Dario Bonetti 22-30. forduló

2007 ősze

Détári Lajos 1-10. forduló
Végh Tibor 11-?