Sopron.info.hu

melegen ajánlott

  2007 ápr 05 / #sport

http://www.wb-sopron.comMKB Euroleasing – Mizo Pécs április 4. szerda 18.00
Szinte kifolynak a kosárlabdát szerető emberek az Arénából, én is csak a lépcsőn tudok helyet szerezni magamnak. A vendég sereg is szép számmal érkezett. A mi szurkolóink sem pitik! Egy óriás nagyságú, zöld-sárga zászlóval készültek, ami a fél lelátót árnyékolta be.

Első negyed
A Mizo csapata dobta az első kosarat. Mi büntetővel egyenlíthetjük ki a friss állást. Pörög mindkét csapat. A Pécsnek több próbálkozása is nevetséges, súlyos hibákat követnek el. A lányok meg tudják őket verni, ez nem kérdéses. Az első negyedben nem sok kosár születik.
(5perc 6-4) (10perc 15-12)

melegen ajánlott

Második negyed
A közönség tombol, a jó kosaraknál duplán tombol, fergeteges a hangulat. Mi lesz itt a hétvégén?! Hűségesen tapsol és szurkol a nagyérdemű. Pécs igyekszik felhozni a hátrányát, amennyire sikerül az adott lehetőségeket kihasználniuk. A bírók ebben szépen segítenek, mert, mint mindíg, most is többször fújnak a soproni csapat ellen. Branzova a mai meccsen sincs jobb formában, mindkét büntijét kihagyja…amikor is ezt nem engedhetné meg magának. Nehezen hull a hálóba a labda, Norbi tiszta extázisban van emiatt -is-. Rózsaszín inge lezserül kilóg nadrágjából. Gondolom ő is izgul, ugrál, mint egy bak kecske, ha több haja lenne, már talán égnek is állna az. Két időkérés is történt közben. Én, egy sokkal erőteljesebb csapatot vártam, mai ellenfélként, ahhoz képest…számomra nem egy nagy durranás a Pécs. Lehet, csak bal lábbal keltek?! Zsu egy kolosszális három pontost dobott, majd a következő támadásból is ő szerez kosarat a Sopronnak. Nem nagy előnnyel, öt ponttal vezetünk. Norbi 16 másodpercnél kér időt… Betti dob még egy szenzációs kosarat, majd a második negyed sípszója végén a Pécstől félpályáról dob egy játékos, ami be is ment. Ennél a dobásnál mindenki szája tátva maradt. (5perc 25-20) (10perc 38-34)

Harmadik negyed
Szűkös a pontkülönbség, most kell megmutatni, mire képes az MKB csapata. Rékának csak egy büntetője ment be, és időn belül sem tudtak palánkra dobni. Két hibátlan indítással, Réka korrigálja előző bakiját. Zsu idő végén járva elvállalja dobást, ami újabb három pontot jelent. Eördög érthetően örül és ünnepel, ő a következő három pontos gazdája. Rosszul védekeznek a soproniak, de nem megy be a Pécsnek a labda. Hat pont az előny a mi javunkra, most mindenből kosarat kell varázsolni, még a húsvéti nyúlból is. Betti a soros, hip-hop egy
III. pontos. Szuper lányok! Forr a közönség, szerencsére kicsit lehülhetnek az utolsó negyed szünetében. (5perc 45-42) (10perc 54-45) Görög muzsika ritmusára tapsol Sopron apraja-nagyja. Engem is elvarázsolnak, most jó értelembe, melegebb éghajlatra. Vissza a valóságba, indul az utolsó negyed.

Negyedik negyed
Norbi nyugalomra int, szíve viszont zakatolhat. Csapata idén kimagasló eredményeket ért el, amire már most büszkék lehetnek! A bírók egymás után falsch dolgokat fújnak, a soproniak ellen, ráadásul mindkettő mást. Szerencsére nekünk ítélik a labdát. Ezt már a lelátókon ülők sem nézik jó szemmel, nyomdafestéket nem tűrő szavak hangzanak el. A szenárió csak fokozódik, mikor Eördög ellen újabb faultot ítélnek. bemegy a két pécsi büntető. Izgalom van, levegő nem sok. Három pont a mi javunkra, fesztült a hangulat, ahogy az arcokat figyelem! A semmiért fúj faultot ismét a bíró Matovic ellen. Kata két büntetőjével 57-51 az eredmény öt perccel a vége előtt. Pécs dobott egyet, azután a lányok gyors összebújnak. Branzovának még mindig nem megy a büntető, hihetetlen. Időkérés után a lányok elkalandoztak, amiből két sima ziccert dobott a Pécs. A szurkolóikban él a remény a győzelemért. Élhet is, két pont csak a különbség, de két kihagyott pécsi kosár és két jó Réka kosár után, megalapozott lehet a mi győzelmünk! Mindkét csapat edzője kihasználja a 26 másodpercet és időt kér. Indul a busz, ordítja a körülöttem álló emberség. Megvan a döntő!

Vastapssal értékeljük a szenzációs teljesítményt, mindenki örül, Norbi szívéről nagy kő esett le, ami vissza fog telepedni vasárnapig, amikor is a nagy fináléknak lehetünk fül-és szemtanúi.

Zsuzsesz