Sopron.info.hu

Menekülnek a csigák a Volt Fesztivál helyszínéről

  2006 jún 30 / #VOLT fesztivál Sopron

A sopron.info.hu szemfüles riportere rábukkant a Nagy Csiga Menekülésre. A puhatestüek hanyat-homlok menekülnek a számukra hamarosan katasztrófasújtotta területnek nyilvánított rétről.

A soproni Kemping területén hamarosan a csigáknak esélyük sem lesz a túlélésre, mert nem hogy egy csigát, de még egy gombostűt sem lehet majd leejteni a koncertek helyszínén.
A “művészbejáró” kavicsozott útja már korábban elkészült és az elmúlt napok felhőszakadásai egy kicsit kikezdét a szeplőtelen felületet. Az idei a térképet böngészve láttam, hogy a nagyszínpad kitúrta a tavalyi sátrakat és most már a kempingen kívülre szorult. A Hubertus33 és Tercia (étkek+italok) sátrakat elkezdték már építeni. A mobil étterm már bizakodásra ad okot, mert kaja az már biztosan lesz.

A másik tény ami mosolyt csalt arcomra az az égiek virtuális megjelenése, azaz az időjárás előrejelzés. A tavalyi dagonyaparti az idén, mint már korábban hírt adtunk róla kilőve. A nagyszínpad előtti rész is gumilapozva lesz így ha bejön a jóidő, akkor mindenki rásül a placcra. (rosszindulatú kismalac, neked semmi sejó?). Az időjárásjelentésben csak csütörtökig szerepl a prognózis, de addig napocskák és holdacskák mosolyognak ránk, jelezve, hogy az eső elkerül minket. Ez óvatos optimizmusra ad okot, mert a meterológusok lefuttatják mégegyszer a zidőjós programot és azonnal más eredményt kapnak. Lényeg, a lényeg a prognózis. Jövünk, aztán jóidő!
A kemping területén is elkészültek a kászálással felállították a TV közvetítéshez szükséges átjátszótornyot egy régi katonai médiamammutra hasonlító szállítójármű képében.
 De mégis konkoly került a vetésbe! Szemfüles fotóriporterünk (nekünk már csak ilyen van) megtalálta a kakukktoját a terepen egy Borsodi reklámos autó képében. Rövid szalmaláng életű tündöklését hamarosan elnyomja a mindent elborító Soproni reklámáradat.
Nem csak a fesztivál előkészületeiről, hanem a koncertekről is fényképes beszámolókkal jelentkezünk! … mivel ez egy közösségi újság szándékszik lenni, ide Te is megírhatod a véleményed. Ha grafomán hajlammal vagy újságírói vénával vagy megáldva vagy még tán újságíró is vagy és értessz, ahhoz amit csinálsz (velünk ellentétben) küld el írásodat a szerkesztőség címére.

pocza