Sopron.info.hu

Menü 2.

  2008 jan 03 / #gasztro

csájníz fúdSopronban, nem tudom, miért, a távol – keleti éttermeknek nem volt soha hosszan tartó sikerük. Többször próbálkoztak kisvárosunkban emberek kínai, thai, szecsuáni ízek és ételkülönlegességek megbarátkoztatásával. Előbb – utóbb, sajnos ezek a helyek örökre becsukták étlapjaikat és kapuikat. Egyszerűbb, tésztás ételeket (noodles) otthon is lehet készíteni, de Kismartonig kell utazni egy bőséges, finom autentikus kínai vacsoráért! (tudom, van a Plázában két gyors étterem, de ezek választása csakis akkor jöhet szóba, ha a part szakad … ez kb. kétévente egyszer történik meg)

Azért szerencsére Sopron több éttermének az étlapján is felfedezni véltem pár keleti ételt, amelyekkel csökkenteni tudom e kiváló íz világ hiányát.

Ha nem is egy kész elő – fő és desszert választék tárul elénk, de mégis vannak alternatívák. Egy hely ahol néha enni szoktam, – menüt és étlapon szereplő finomságokat egyaránt – a zöldséges rizsüket választom. Istenien finom! Egy élményekkel teli nyaralásom jut mindig eszembe, amikor e rizses ‘mutyit’ eszem. Ugyanilyen, finom, egészséges volt ott is, mint itthon. Azt az élményt is szívesen leírom, hogy e messzi tájon ettem gulyás levest is! Amikor egy étterem fekete tábláján kiböktem ezt a magyar specialitást, a sok más étel felsorolások között, nem volt más hátra, mint hogy rendeljek egy csészével. Kihozták a levest és nem hittem az ízeknek. Mintha kilenc ezer km – re lennék átmeneti lakhelyemtől, otthon, Sopronban, egy helyi étteremben ücsörögvén. Napjainkban, amikor a zöldséges rizst eszem, pont fordított érzésem van. Vicces ez az élet.

5454 / 1565 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Két recept karácsonyraKét recept karácsonyra (0)
  Vaníliás kifli Hozzávalók: 20 dkg vaj 28 dkg liszt 10 dkg darált dió 5 dkg erős […]
 • Menü – első részMenü – első rész (1)
  Szeretek főzni. Hobbi szinten, nem, mint egy profi. Boldogsággal tölt el, mikor mindenki […]
 • Nappal legény éjjel szegényNappal legény éjjel szegény (3)
  Sopronban több kávézó és söröző működik. Reggeltől, késő estig nyitva tartanak. A […]
 • Ráspi éttermet nyit BudapestenRáspi éttermet nyit Budapesten (1)
  A fővárosi Király utcában nyitja második éttermét Horváth Ráspi József, a hivatalos […]
 • BöjtBöjt (4)
  Harmadik hete, hogy böjtölök. Harmadik éve már, hogy alávetem magam ennek kísérletnek. […]
 • Volán RallyVolán Rally (0)
  Sopron virágzó gazdaságát sokféleképpen szponzorálhatjuk, mi soproniak. Például, […]

%d blogger ezt szereti: