Menü – első rész

Menü - első részSzeretek főzni. Hobbi szinten, nem, mint egy profi. Boldogsággal tölt el, mikor mindenki élvezettel eszi azt, amit, sok szeretettel készítek el, nekik. Ráadásul finom étkeket tudok varázsolni. Többször főztem már barátoknak is, akik mai napig emlegetik az összejöveteleket, ahol egyszerűen elkészíthető, friss, finom falatkáimmal leptem meg őket. Na de, vannak ételek, amikkel nem jártam sok sikerrel. Ez például a rántott sajt. A ballagásomat, nagyon régen, a Fenyves étteremben ülte meg az osztály, rántott sajtot ettünk, ami finom volt ugyan , de az utolsó falatot úgy kellett magamba erőszakolnom.

Évekig nem ettem e finomságot, mert a rosszullét kerülgetett, és persze a rossz emlék. Jó pár évvel később, magam álltam a konyhába, mondván, itt az idő, hogy rántott sajtot együnk. Pár korgó gyomrú, kopogó szemű, várakozásokkal teli, éhes emberke lett próbálkozásom eredménye, mert a panír alól kifolyt a lényeg… Ekkor mondtam, hogy rántott sajtot csak étteremben fogok enni. Ez mai napig így is van. Amióta újra Sopronban lakom, figyelem, az éttermek menükínálatát. Vannak kedvenc éttermeim, és kedvenc ‘menü ételeim’. Mondhatom, hogy ez a két szó csábító, és van, hogy nem tudok ellenállni a kísértésnek. Ilyenkor beülök az egyik étterembe és az emlékeket visszaidéző vega ételt kérem. Mindig finom és laktató. Ráadásul a sajt sem szökik meg soha a prézli bunda alól.

3368 / 1418 látogató

kapcsolódó cikkek

  • BöjtBöjt (4)
    Harmadik hete, hogy böjtölök. Harmadik éve már, hogy alávetem magam ennek kísérletnek. […]
  • CsigaCsiga (2)
    Álmomban sem bántottam még csigát, nem hogy igazából! Sose kóstoltam, nincs is […]
  • Gyorsulási verseny kedvcsinálóGyorsulási verseny kedvcsináló (0)
    A repülőtér hosszú aszfaltcsíkja felett vibrál a levegő. Lassan halad a sor, sokan […]
  • Menü 2.Menü 2. (6)
    Sopronban, nem tudom, miért, a távol - keleti éttermeknek nem volt soha hosszan tartó […]
  • Nekem így tetszettNekem így tetszett (3)
    Szeretném veletek megosztani a szilveszteri menünket, ami véleményem szerint elég jól […]
  • …Nagymami, drága nagymami…Nagymami, drága nagymami (1)
    ...Nagymami, drága nagymami, olyan jó, hogy köztünk vagy... Milyen igaz. Gyermekkori […]

“Menü – első rész” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. A sajtból vágj 5-6 mm-es szeleteket, s azokat panírozd a következőképpen: előbb forgasd lisztbe, majd a csipet sóval elhabart tojásba, majd megint lisztbe, ismét a tojásba, s csak ezután a zsemlemorzsába. Bő, forró olajban süsd. Lehetőleg lapáttal, óvatosan fordítsd, hogy a bundája ki ne szakadjon.

    De álltalában azt tanácsolják, hogy kemény sajtból legyen elkészítve, a tól puha sajt nem jó, mert kifolyik.
    És még egy fontos, hogy nagyon forró olajba süssük ki, hogy hamar elkészüljön, és ne legyen ideje kifolyni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + tizenhat =