Sopron.info.hu

Mestereink – Karsay István

  2006 dec 01 / #ezo

Mestereink - Karsay IstvánEngedjétek meg, hogy bemutassam nektek Karsay Istvánt, szellemtani szakértőt, spirituális előadót, a Budapesti Mantra Szabadegyetem meghívott vendég előadóját. Lényéről és hatalmas tudásáról csak dicshimnuszokat tudnék zengeni, de beszéljen Ő helyettem:


„Magamról egy pár szóval röviden.
Karsay Istvánnak hivnak, 1958 évében február 16.-án születtem a Vízöntő jegyében. Szüleim nem voltak semmilyen vallásnak hivői, teljesen materialista nevelésben részesültem. Istenről az elképzelésem 36 éves koromig csak annyi volt, hogy valahol szerintem valami van. 1994-es év augusztusában történt valami, ami megváltoztatta az életem.
Előzményként csak annyit, hogy feleségem megmagyarázhatatlan okból (?) hirtelen beteg lett.
Orvostól orvosig vittem, de sehol sem állapítottak meg semmilyen elváltozást, betegségre utaló okot. Ez az egész betegség rövid lefolyású volt, egy hónap alatt fogyott 10 kilót és egyre rosszabbul lett.
Aznap reggel, mikor a legszebb dolog történt velem az életemben Mosonmagyaróváron volt dolgom, reggel lementem autóval, de túl korán értem le, még volt másfél órám a munkám kezdetéig.
Leparkoltam az autóval a főutcán, elhatároztam, hogy kávézással eltöltöm a hátralévő időt. Valami belső kényszernél fogva az út mellett álló templom felé vettem lépteimet és bementem a templomba. Egyedül voltam teljesen.
Csodálatos csend vett körül. Belső érzéstől vezérelve egy gyertyát gyújtottam az előkészített mécsesekből és elkezdtem imádkozni feleségem gyógyulásáért, életemben először teljes szívemből és teljes odaadással. Megkértem hangosan az általam elképzelt Istent, hogy segítsen nekem, ha nem tud segíteni, akkor azt is elfogadom, de ha tudja, ezt tudassa velem. Ekkor megszólalt bennem egy belső hang és közölte, hogy a feleségem meg fog gyógyulni, semmi baja nem fog történni. Átjárt egy különleges érzés, amit eddig még nem ismertem.
Egy kicsit még hallgattam a csöndet és kimentem a templomból.

Teljesen az átélt élmény hatása alatt voltam, s mikor leléptem a járdáról az úttestre, egy pillanatra megállt az idő. Átjárta a testem egy leírhatatlan, megfoghatatlan csodálatos érzés, elfogott egy remegés.

Olyan volt az egész, mintha nem a másodperc töredékéig, hanem percekig tartott volna. Közben leléptem az úttestről, leért a lábam a talajra és én eközben a lépés közben megéreztem Isten erejét, csodálatos hatalmát.
Átjárt egy csodálatos szeretet érzés, ami az óta is végigkíséri életem.Az élmény után felhívtam a feleségem rádiótelefonon, de még sírtam a telefonban az élmény hatása alatt. Elmeséltem neki, hogy azt tudatta velem egy hang, hogy nem történik vele semmi baj, meg fog gyógyulni.
A történet végéhez hozzátartozik, hogy feleségemnek három nap múlva megszűnt a betegsége teljesen, az orvosok sem tudják ezt megmagyarázni, mivel betegségére még diagnózist sem tudtak felállítani.
Utólag sokat gondolkoztam a történteken és rájöttem, hogy ez a betegség nem lehetett véletlen, valamilyen felhívó figyelmeztetés volt a számomra.
Nagyon fontos a számunkra, hogy az Igét a gyakorlatba kell átültetni, a valóságban kell alkalmazni. Hiába tudja valaki a Szentírás minden sorát fejből, ha egyetlen sorát sem élte meg a gyakorlatban, ezzel az egész élete céltalanná válik vele.
Az emberi élet nagyon rövid, nincs időnk a tévutakra. Minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy fejlődésünket elősegítsük és erre a szellemvilág segítsége a legalkalmasabb. Felkészítenek minket, közlik a szabályokat a szellemi élethez, de legfontosabbat is elmondják. Azt, hogy miképpen éljük le most az életünket, mi a fontos a számunkra.Az emberi élet nagyon rövid, nincs időnk a tévutakra. Minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy fejlődésünket elősegítsük és erre a szellemvilág segítsége a legalkalmasabb. Felkészítenek minket, közlik a szabályokat a szellemi élethez, de legfontosabbat is elmondják. Azt, hogy miképpen éljük le most az életünket, mi a fontos a számunkra.Jézus mikor lejött közénk azt mondta: „helybenhagyom a Mózesi Törvényeket, de egyet teszek még hozzá: szeressétek egymást” És ez a szeretet a feltétel nélküli szeretet. Amikor nem azért szeretem a másikat, mert szeret engem, hanem azért, mert szeretem, Szeretem akkor is ha ellenségem.. Ezzel többet tud nekem segíteni, mint ártani, mert rajta keresztül lehetőséget kapok a gyakorlatban szeretetem kiterjesztésére!
Van egy zsidó közmondás: ha egy ember életét megmentetted, akkor az egész világot megmentetted vele. Szeretetünk kiáradásával nagyon sok ember életét meg lehet menteni. Nagyon fontos dolog tudni azt, hogy két ember közt a legrövidebb út a mosoly! Az emberi élet nagyon rövid, nincs időnk a tévutakra. Minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy fejlődésünket elősegítsük és erre a szellemvilág segítsége a legalkalmasabb. Felkészítenek minket, közlik a szabályokat a szellemi élethez, de legfontosabbat is elmondják. Azt, hogy miképpen éljük le most az életünket, mi a fontos a számunkra.Jézus mikor lejött közénk azt mondta: „helybenhagyom a Mózesi Törvényeket, de egyet teszek még hozzá: szeressétek egymást” És ez a szeretet a feltétel nélküli szeretet. Amikor nem azért szeretem a másikat, mert szeret engem, hanem azért, mert szeretem, Szeretem akkor is ha ellenségem.. Ezzel többet tud nekem segíteni, mint ártani, mert rajta keresztül lehetőséget kapok a gyakorlatban szeretetem kiterjesztésére!Van egy zsidó közmondás: ha egy ember életét megmentetted, akkor az egész világot megmentetted vele. Szeretetünk kiáradásával nagyon sok ember életét meg lehet menteni. Nagyon fontos dolog tudni azt, hogy két ember közt a legrövidebb út a mosoly!Természetesen nem könnyű ezt a gyakorlatba átültetni. Nagyon sok erőpróbának vagyunk kitéve, ha egyik próbán átmegyünk, akkor következik a másik. Mediális úton, belső hang megszólalásával vagy intuícióval sok segítséget kapunk a szellemvilágtól. Sok esetben könyvet adnak a kezünkbe, vagy a lábaink „véletlenül” egy megfelelő tanfolyamra, előadásra visznek be. Itt kihangsúlyoztam a „véletlen” szót, mert sokan véletlennek hiszik a velük megtörténteket, de véletlenek nincsenek. Amikor a kezünkbe kerülnek a szellemi törvények valamilyen formában vagy közléseket kapunk, azok komoly előkészítő szellemi munkák eredményei, mint az sem véletlen kedves Barátom, hogy most e sorokat olvasod!

Gondolatok:
1. Gondolkozz egész életedben úgy, mint egy kisgyermek. Életed könnyebb lesz, problémamentes és egyszerű.Az emberi élet nagyon rövid, nincs időnk a tévutakra. Minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy fejlődésünket elősegítsük és erre a szellemvilág segítsége a legalkalmasabb. Felkészítenek minket, közlik a szabályokat a szellemi élethez, de legfontosabbat is elmondják. Azt, hogy miképpen éljük le most az életünket, mi a fontos a számunkra.Jézus mikor lejött közénk azt mondta: „helybenhagyom a Mózesi Törvényeket, de egyet teszek még hozzá: szeressétek egymást” És ez a szeretet a feltétel nélküli szeretet. Amikor nem azért szeretem a másikat, mert szeret engem, hanem azért, mert szeretem, Szeretem akkor is ha ellenségem.. Ezzel többet tud nekem segíteni, mint ártani, mert rajta keresztül lehetőséget kapok a gyakorlatban szeretetem kiterjesztésére!Van egy zsidó közmondás: ha egy ember életét megmentetted, akkor az egész világot megmentetted vele. Szeretetünk kiáradásával nagyon sok ember életét meg lehet menteni. Nagyon fontos dolog tudni azt, hogy két ember közt a legrövidebb út a mosoly!Természetesen nem könnyű ezt a gyakorlatba átültetni. Nagyon sok erőpróbának vagyunk kitéve, ha egyik próbán átmegyünk, akkor következik a másik. Mediális úton, belső hang megszólalásával vagy intuícióval sok segítséget kapunk a szellemvilágtól. Sok esetben könyvet adnak a kezünkbe, vagy a lábaink „véletlenül” egy megfelelő tanfolyamra, előadásra visznek be. Itt kihangsúlyoztam a „véletlen” szót, mert sokan véletlennek hiszik a velük megtörténteket, de véletlenek nincsenek. Amikor a kezünkbe kerülnek a szellemi törvények valamilyen formában vagy közléseket kapunk, azok komoly előkészítő szellemi munkák eredményei, mint az sem véletlen kedves Barátom, hogy most e sorokat olvasod!Gondolatok:1. Gondolkozz egész életedben úgy, mint egy kisgyermek. Életed könnyebb lesz, problémamentes és egyszerű.
2. A lelki és fizikai fájdalom a testben lévő lélek szükségszerű fejlődésének része, magunk választottuk szabad akaratunkból, ne akarj kitérni előle, viseld el hősiesen és fejlődj benne.

3. Kötelességed a földi dimenzióban eltöltött idődben tanulni, fejlődni és a megszerzett tudást meg kell osztani társaiddal, mert közösen lehet csak a fejlődés fokán átlépni. Hiába sietsz előre, ha a társaid, lemaradtak meg kell várni, míg ők utolérnek, egyszerűbb és gyorsabb, ha közös erővel egymást segítve haladtok a szellemi fejlődés útján.4. Az Isten a változtathatatlan Jó, az ember a változtatható Rossz! 5. Élj úgy, hogy halálod után kevesebb rosszal keljen szellemként elszámolni.

6. Ne várj az adott szeretetért, jóért semmi köszönetet, viszontszolgálatot, mert az pozitív karmádat fogja erősíteni és nem biztos, hogy az jó lesz neked!

7. Légy elnéző alsóbb szellemi szinten lévő embertársaiddal, te is innen indultál, segítsed Őket!

8. A vallásos élet nem törvényszerűen párosul szellemi tudattal.

9. Légy partnere segítő szellemednek, jól fog esni az ő segítsége, hasonló helyzetben!

10. Meditáláskor imádkozz Istenhez és a csendben meg fogod hallani válaszát.

11. Légy tiszta, mint a gyertya lángja, vedd magad körbe a fénnyel, megvéd minden külső ártó hatástól és megtisztít. Égesd ki a rosszat magadból, készíts helyet a jónak!

12. A földi testet szabad akaratodból választottad fejlődésed érdekében, viselkedj a választott testhez méltóan.
13.  Az élet olyan, mint a tenger hulláma, egyszer lent, egyszer fent. Egyszer szellem, egyszer ember. Ez így váltakozik évezredek óta.14. A Tudás benned van, de ki kell érdemelni birtoklását.

15. A leszületés olyan, mint a katonaság. Egyforma idősek vagyunk, csak van aki hamarabb
vonult be és hamarabb szerel le. Utána megvárjuk egymást.

16. Ha valakinek megbocsátottál valamit, azt magadnak bocsátottad meg, ha valakinek jót tettél, azt magaddal tetted!

17. Istent létét nem lehet megtanulni, elmagyarázni; egyedül megtapasztalni lehet.

18. Ha elfogadod a másik világ létezését, életed leegyszerűsödik, minden „megmagyarázhatatlan” dolog értelmet kap, a veled történtek világosak lesznek, átláthatóak és irányíthatóak.

19. Fogadd el szellemi társad segítségét, őrszellemed kérés nélkül is segít neked, de együttműködve gyorsabban tudtok haladni.

20. Ne kutass és keresgélj Mestered után. Ő láthatatlanul mindig melletted van, hívás nélkül jelentkezik ha elérkezett az idő, és ha érettnek bizonyultál előtte elvégzi beavatásod . Beavatáskor kapsz egy kulcsot egy másik dimenzió kapujához, s ha azt kinyitod, az ajtó mögött találsz egy könyvet; és kezdheted a tanulást elölről, mert rádöbbensz arra, hogy milyen kevés a tudás mit eddig szereztél, birtokoltál.”
Karsay István számos szellemtani előadást tart hazánkban, és rengeteg ezoterikus honlap kérte fel, hogy fórumokon vezessen szellemtan rovatot, ahol mindenki olvashatja tanulmányait, gondolatmenetét. Előadásait nagy érdeklődés, és hatalmas siker jellemzi.
Írásait megtalálhatjátok honlapunk fórumán is.
Olvassátok szeretettel:

Demuth János

http://ezoterikasopron.uw.hu/