Sopron.info.hu

Micsoda dobás! – Kristi Toliver

  2010 febr 26 / #sport

Bõ két hónap van még hátra a szezonból, mely során fontos feladatok várnak ránk. Játékosaink és a szakmai stáb mellett csapatunk vezetõsége is lázasan dolgozik. Ennek eredményeképpen a péntek déli átigazolási határidõ lejárta elõtti napon Török Zoltán ügyvezetõnk olyan hírrel szolgált, melyre minden bizonnyal mindenki felkapja a fejét.

Forrás: www.wnba.com
“A mai napon leigazoltuk a Chicago Sky fiatal titánját, Kristi Tolivert! – vág bele a friss hír részletezésébe Török Zoltán ügyvezetõ-igazgatónk. – Olyan játékost kerestünk, és találtunk Kristi személyében, aki illeszkedik klubunk koncepciójába. Kristi leigazolása már a tavalyi évad végén is napirenden volt, de financiálisan nem engedhettük meg magunknak, hogy egy teljes szezonra csapatunkhoz hozzuk. A mindössze 23 éves irányító szerzõdése egyenlõre erre a két hónapra szól, de a folytonosság elvét szem elõtt tartva azzal a céllal igazoltuk, hogy kontraktusa a következõ szezonra is áthúzódjon.”

A Virginia állambeli Harrisonburgban napvilágot látott Kristi Toliver az NCAA-s Maryland gárdájának egyik vezéreként gólpasszairól és kiélezett szituációkban hidegvérrel végrehajtott hajszálpontos dobásairól vált hamar híressé. Az internetes videómegosztókon is elérhetõ az az emlékezetes dobása, mellyel újoncként, az utolsó másodpercekben beemelt triplájával mentette hosszabbításra a mérkõzést a Duke ellen a Nemzeti Bajnokság döntõjében, mely a hosszabbításban végül bajnoki címet eredményezett a Maryland együttesének. A 170 cm magas, vajkezû irányító NCAA-s évei alatt 41 százalékkal dobta a triplákat, míg a büntetõ vonal mögül 89 százalékos pontossággal célzott, mely meggyõzõ teljesítmény!

A tehetséges játékos elismerésre méltó munkabírásával küzdötte fel magát a legjobbak közé, így nem volt meglepõ, hogy a 2009-es WNBA drafton mindjárt az elsõ kör harmadik játékosaként foglalta le játékjogát a Sylvia Fowlest, Candice Dupreet és Dominique Cantyt is soraiban tudó Chicago Sky. Újoncként nem tették ki sorozatosan nagy terhelésnek, így volt amikor csak perceket kapott. Így is átlagban 15 perces játékidõ jutott részéül, és azokon a mérkõzéseken, melyen több bizalmat kapott, megállta a helyét. A 3 pontos dobásokat 44,4 százalékkal juttatta célba, mely a második legjobb mutató volt a WNBA mezõnyében, de 91 százalékos büntetõ dobóátlaga is a legjobbak között volt.

Az amerikai holt szezont Izraelben töltötte, ahol egy hozzánk hasonló fiatal csapatban, a Raanana Hertzeliya együttesében játszott.

A zenei vérrel is megáldott, így trombitásként sem utolsó Kristi Toliver március 5-én érkezik városunkba, és ha Székely Norbert vezetõedzõnk is úgy akarja, a Gyõr elleni bajnokin akár már pályára is léphet együttesünkben!

wb-sopron.com