Sopron.info.hu

Micsoda sport este!

  2008 jan 29 / #sport

Micsoda sport este!A hétvégi kosár-maraton igazi csemege volt mindenki számára. Belegondoltam, hogy a szombat a kosárlabda jegyében fog eltelni, ami így is lett.

A női mérkőzésen vajmi kevesen voltak, utólag visszagondolván, nem is csodálkozom ezen. Papírforma szerint nyert az MKB csapata 94 – 43 – al. A Magyar-kupáért folyó mérkőzés a BEAC Újbuda ellen teljesen rendben volt. Sajnos, most nem hoztak lázba a lányok játékukkal. Ez egy olyan sima meccs volt, körömrágás nélkül. Nem is volt ezzel probléma, mert a fiúk, 19.00 kezdettel tettek arról, hogy izzadjunk velük együtt!

A Szolnoki Oil ellen léptek fel, hazai pályán, az érdeklődőkkel tömött MKB Arénába. Bánhatja aki nem jött el…! Az év összecsapását láthattuk. A meccsen készített jegyzeteim alapján, az ötödik percben lettem pesszimista, amikor a Szolnok hat ponttal vezetett. Bradley ekkor már három faultnál járt! Lesko büntetői itt még sikeresen célba értek (25 – 35) A vendégek közül, Kelly, Hollins, Gób olyan triplákat dobtak, komolyan, hallani lehetett az állak leesését a lelátókon!

Szerencsére a második negyedben ez a széria megtört. Viggianonak viszont idő kellett, hogy hozza a formáját. Mire ő formába jött, Lesko elvesztette koncentrációját. Többször sikerült neki nem elkapni a labdát…Jeffrey Viggiano, mint a gép dobálta a triplákat a gyűrűbe, 40 – 41 – re sikerült a Sördögöknek felhozni a lemaradásukat.

A sikerélményt pechsorozat követte, amikor ismét a Szolnoké volt a főszerep. Lesko, az edzéseken, keményen gyakorolt büntetőit bedobta, de a labdát ismételten nem bírta megragadni. (48 – 52) A csapatok rendíthetetlenül hajtottak, szó nem érhette a kisördögök barlangját. Körtélyesi Gergőben felgyülemlett tesztoszteron-adrenalin mix több, kiváló kosarat produkált.

Micsoda sport este!Micsoda sport este!

Ezt, mi meg is tapsoltuk, hiszen át is vette a hazai csapat a vezetést. A csapat munkáját vastaps és ováció követte. (72 – 68) Az utolsó negyed kezdő ötösében Lesko nem szerepelt. Nem tudtam mit gondoljak az utolsó 10 percben. A percek lassan teltek, a pontok gyűltek mindkét térfélen, a különbség viszont itt már csak egy-két pont volt, egészen a negyed végéig. 87-86 – nál még nem dőlt el semmi, ugyanis Kelly egyenlített, Boldizsár faultolása után és volt még fél perc a végig, ami 89 – 89 – re kerekedett. Hosszabbitás következett.

Micsoda sport este!Micsoda sport este!Micsoda sport este!

Ezt ki bírta szusszal? Sajnos a vendégek. Bár hárman már a kispadon ültek, Kelly 33 dobott pontja után még kicsalogatott a cilinderéből pár kosarat, Hollins 2-2 büntetőt, amivel el is dőlt a vég. A szurkoló tábornál eléggé ‘kalocsais’ volt a hangulat, és itt nem a csemege ízre gondolok. Sajnos 93 – 105 – el zárult az összecsapás, mégis egy élményekben gazdag, szerintem nagyon izgalmas és színvonalas játékot láthattunk.

Ez nem hiszem, hogy ez vigasztalná a Sördögöket, de ” A sport arra tanít, hogy becsületesen győzzünk, vagy emelt fővel veszítsünk.”