Sopron.info.hu

Milyen VOLT?

  2008 jún 23 / #helyi

Milyen VOLT?” Ez nem zene, ezek nem zenekarok… A VOLT egy nagy mocsok…” Volt már ilyen hozzászólás egy olvasónktól. Egyes számban kell írnom, mert több utálat nem érkezett honlapunkhoz. Biztos vagyok benne, hogy nem mindenkinek tetszik a ‘hömbölgés’, a por vagy az eső, az árak, az ‘igénytelenség’, a négy napos ‘káosz’ ami ilyenkor uralja a várost és a Kempinget.

Ezek az emberek messze elkerülik a fesztivál területét. Minden joguk megvan, hogy így cselekedjenek. Az érem másik oldalát azok alkotják, akik részt vesznek az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező kultúrális eseményében. Ők ezzel a négy nappal támogatják Sopron hanyatló idegenforgalmát… Több száz ember jut munkához és dolgozik ezen a négy napon.

Tény, hogy több ezer liter Soproni -főszponzor és hivatalos söre a VOLT-nak – gurul le az emberek torkán. Aki rövid párti két centest kér, de legyen a mézesből inkább négy, főleg ha körtés vagy cseresznyés. Angyalból legyen ez a lényeg! A híres soproni Poncichterek borait szürcsölgetik az igényes borokat kedvelők százai. Az ételek is fontos szerepet töltenek be a fesztivál ideje alatt.

A korgó pocakokat tacoval, lángossal, churrossal, pizzával, tésztával, hot-doggal, kukuruccal, magyaros ételekkel lehet csillapítani.

Az is tuti, hogy Sopronban megduplázódik az éttermek az ABC-k, a boltok és a szállodák illetve panziók forgalma. A zene, mit is írhatnék?!

Minden stílus képviselteti magát. A szervezők erre minden évben nagy hangsúlyt fektetnek. Bizonyos fellépők idehozatala több éves munka gyümölcse! A napok meg vannak számlálva kedves VOLT-osok!

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk! Vigyázzatok magatokra és a többiekre is! A Naptáncot ne felejtsétek el járni, tavaly is bejött!

Aztán jöhet a Balcsi Szaund!