Sopron.info.hu

Mindenki Pécsre!

  2007 dec 09 / #lapszemle

Mindenki Pécsre! -  kép forrása: wb-sopron.comVasárnap kora délután 14.15-kor a Magyar Televízió kamerái elõtt csap össze a magyar bajnokság két nagy riválisa, a hazai pályán szereplõ MiZo-Pécs 2010 és csapatunk. A mérkõzést online is nyomon követhetik.
A vereségek ellenére mindkét együttes jól teljesített a hétközi Euroliga fordulóban, és várhatóan vasárnap is izgalmas, színvonalas mérkõzést láthatnak a szurkolók. Felfokozott az érdeklõdés, együttesünket sokan elkísérik a helyszínre.

Szükség is lesz a buzdításukra, hiszen a Pécs hazai környezetben nagyon erõs, ahonnan senkinek sem könnyû gyõzelemmel távozni. Tavaly ez nekünk többször is sikerült, bizonyítottuk, hogy nem lehetetlen feladat. Kíváncsiak voltunk, hogy vélekedik errõl vezetõedzõnk, Székely Norbert.

– Szerdán kissé lehangolt voltál a mérkõzés után, de azt is mondtad, hogy pozitívan kell megélni azt a találkozót.

– Persze, szomorú voltam, sajnáltam a játékosokat, de elkeseredve azért nem voltam. Szépen teljesítettünk a Moszkva ellen, kis szerencsével akár nyerhettünk is volna. Csak egy edzõ fejében, közvetlenül egy ilyen vereség után már az jár, hogy mi mindent kell kijavítani a következõ mérkõzésig, illetve az a pár pont hol maradt el, mi kellett volna ahhoz, beleértve a szerencsfaktorokat is, hogy mi örülhessünk a végén.

– Annak feltétlen örülhetünk, hogy láthatóan egyre jobb formát mutatunk. Kezd összeérni a csapat?

– Nehéz ezt egyértelmûen kijelenteni. Egy csapat érése hosszan tart, amely során vannak jobb, és vannak rosszabb periódusok. Ez egy természetes folyamat, amely során akkor kell igazán ütõképesnek lenni, amikor majd már az érmekért harcolunk.

– Láthatóan sok energiát kivett az együttesbõl a szerdai mérkõzés. Ki lehet pihenni ennek a fáradalmait vasárnapig?

– Nem, teljesen kipihenni nem lehet. Sem nekünk, sem a Pécsnek, sem más csapatnak. Ezeknek a meccseknek a fáradalmait visszük magunkkal. Ezért is fontos, hogy folyamatosan forgassuk a csapatot, használjuk a rendelkezésre álló játékosokat, megtaláljuk mindig azokat az embereket, akik az adott szituációkat jól megoldják.

– Vasárnap rangadó, melyekkel kapcsolatban azt szoktátok mondani, hogy annyira ismeri egymást a két gárda, hogy nagy meglepetést nem tudtok okozni egymásnak. Ez idén is így lesz?

– Nézd, én úgy gondolom, hogy nagy meglepetés egyik oldalt sem fogja érni. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek változtatások. A Pécs játékában is látok felfedezni új játékelemeket, ahogy mi is igyekszünk frissíteni. De ezek nem nagy változások, inkább pontosítások, finomítások mindkét oldalon.

– Elég nagy várakozás elõzi meg a szurkolók részérõl a vasárnapi derbit. Érzitek ezt ti is?

– Természetesen, hiszen folyamatosan kapunk tõlük impulzusokat, visszajelzéseket. Így például a szerdai mérkõzés utáni kedves ünnepség is borzasztóan jól esett mindannyiunknak. Érezzük, hogy jönnek az emberek, egyre többen vannak, támogatásukról biztosítanak, mely mind-mind megerõsít bennünket abban, hogy jó uton járunk, érdemes keményen tovább dolgoznunk.

– Tavaly többször is nyertünk a pécsi katlanban. Idén mit vársz az összecsapástól?

– Elsõsorban azt várom, hogy tartása legyen a csapatnak! Jó lenne nyerni, de akkor sem leszünk elkeseredve, ha netán most nem sikerül, hanem majd valamikor május tájékán. Vannak céljaink, melyek eléréséhez valószínûleg elõbb-utóbb Pécsen is nyernünk kell, melyre képesek vagyunk. A teher azonban most úgy gondolom inkább a hazaiakon van, akik remek sorozatot tudhatnak magukénak, kulcsjátékosaik kirobbanó formában kosárlabdáznak. Nagyobb vesztenivalójuk jelen pillanatban nekik lehet.

forrás: wp-sopron.com

MTV 1 – 14:10 Telesport MKB-Euroleasing Sopron – Mizo Pécs 2010 – női kosárlabda mérkőzés