Sopron.info.hu

mini, de melyik?

  2007 aug 09 / #csak úgy

mini, de melyik?Az idei nyár slágere a mini. Nem az autóra gondolok, ami nálam örök sláger, hanem a divatra. Lehet éppen csak tíz fok éjjel, vagy harminckettő nappal, a mini szoknyák és nadrágok fénykorukat élik idén – is -, Sopronban – is -. Minden nap látok ilyet, olyat a városban, kortól függetlenül hordva őket. Na, de melyik a szimpibb, kényelmesebb, szem – szájnak ‘ingerebb’ ? A férfi nem zömének valószínűleg teljesen mindegy, csak jó rövid legyen! A nő társaimnak viszont pár kritériumot figyelembe véve dől el a választás a két ruhanemű között. Vizuális típusok figyelem!

Pár, könnyen elképzelhető szitu és példa következik. A naciban, -short- előtérbe kerül a popsi formája. Minél közelebb vannak a hátsó zsebek, ha vannak, annál formásabbnak tűnik a női far. (ez a hosszú farmernál is dettó így van) A szoknyában, nagy az esély a belátásra. Taxiból kiszállva, asztalnál ülve, lehajoláskor, fenn áll a ‘bécsi kapu’ veszélye! Biciklizés közben csak a hosszabb szoknyát  ajánlanám, amire lehet oldalt csomót kötni.

A mini szoknya meg…még a járgányra sem lehet benne felülni anélkül, hogy meg ne villantsuk az aznapi fehérneműt. A strandon viszont a szoknya jóval előnyösebb, ha a bikini cserére gondolok. Nincs törölközőbe bugyolálás, csak le meg fel. Ezt a műveletet nadrágban, még David Blaine se tudná megcsinálni. A mintákkal mindkét esetben óvatos lennék, sokszor a “kevesebb több”.

A jól bevált denim nem ront a vonalakon, az egyszínű mini cuccokat pedig elég pár kiegészítővel feldobni. A mosdóban, marad az örökös zipzár mizéria, míg a szoknya változatosságot hoz a női wc-k ajtajai mögé. Azok a lányok és nők, akik szeretik a miniket, szoknyából és nadrágból is  biztos van pár a szekrényükben. Mégis melyik a tutibb? Persze, hogy mindkettő. Csak meleg legyen!

Zsuzsesz