Sopron.info.hu

MKB Euroleasing Sopron – CSZKA Moszkva

  2007 dec 06 / #sport

MKB Euroleasing Sopron – CSZKA Moszkva December 5., szerda 18.00
Minden kosár cikk írása közben újra átélem az aktuális meccs izgalmait, mélységeit és csúcsait. Ez ötcsillagos kategóriát érdemel, és a vereség ellenére is, dicséretet érdemel. A gyengécske rigai szereplés után igen csak összeszedte Norbi a csapatot!
Természetesen, senki sem tökéletes, a lányok itt – ott hibáztak, mégis egy olyan első osztályú játékot produkáltak, amit a moszkvaiak sem hittek volna el, ha nem maguk lettek volna az ellenfél.

Az első negyed ingadozott, de sikerült az MKB Sopronnak megtartani a fonalat.
20 – 17 lett az első negyed eredménye. Bár volt moszkvai vezetés és hét pontos hazai vezetés is, pár pontatlan labda miatt feljött CSZKA. A szabálytalankodások végig dominálták a játékot. A Sopron játékosai, mint a golyó olyan gyorsak voltak, emellett még pontos labda játékot is produkáltak.
Még mielőtt elhúzhattak volna, mint ilyenkor minden jómadár, a moszkvai edző időt kért.(29 – 22 ) Az utolsó percekben pechsorozat következett, ami sajnos a harmadik negyedben is folytatódott( 39 – 35 ) .
A harmadik negyed negyedik percében sikerült az oroszoknak egyenlíteni, 44 – 44 – re. Innentől már sajnos nem sikerült visszaszerezni a vezetést, de mindezek ellenére az MKB próbálta a hetedik sebességbe váltó Moszkvát feltartani 46 – 54, majd a negyed 59 – 66 – tal zárult.
Az utolsó negyedben én már feladtam a reménnyel, mégis felcsillantak az utolsó esély sugarai. Öt perccel a vége előtt, öt pont volt a két csapat közötti különbség! A CSZKA több szerencsével érkezett, mert minden kosár, amit az első negyedben kihagytak most, bement. Az utolsó két percben azért még törtek egy kis borsot a soproni lányok a moszkvaiak orra alá.
Ha…. Igen, volt egy esély, amit Branzova eljátszott, pedig ha a megszerzett labdáját elpasszolta volna, 21 mp támadó időnél, akkor… ki tudja mi lett volna? Sebaj, a mi szemünkben nyert ez a kis csapat és büszkék lehetnek magukra a 75 – 80 végeredmény ellenére. Fantasztikusan jól szereplő MKB Euroleasing Sopron csapatot láthattunk!
Le a mikulás sapkákkal!