Sopron.info.hu

MKB Euroleasing Sopron – Phard Napoli

  2007 nov 24 / #sport

a kép forrása: wb-sopron.comNovember 21., szerda 18.00 A szerda esti mérkőzés, olyan volt, mint egy jó pizza. Meleg, megunhatatlan, pikáns, és kifizetődő. Csodálkoztam, hogy hat előtt öt perccel még nem volt teltház. Hihetetlen, hogy egy kb ötvenezer főt számláló város Sportcentruma nincs nyakig egy ilyen nívós meccsen! Az első negyedben a Nápoly csapata örülhetett, az első faultunkból pillanatok alatt szereztek két pontot. Betti dobott egy triplát és innentől, csúnyán kimaradtak a rádobások. Öt percnél 5 – 10 volt az állás.

Károlyi Andi már 2. személyi hibáját könyvelte el, Oleksza is faultolt és Semsei is szabálytalankodott. A vendég csapat a büntető dobásaikkal tudott elhúzni. Jelena volt az, aki mentette a menthetőt, az első negyedben. 19 – 24.

Branzova ziccerével és két bedobott büntetőjével közelebb értek a soproniak az olaszokhoz. Katának az első megszerzett pontjával sikerült átvenni a vezetést. Felváltva vezettek a csapatok, majd kölcsönös fault áradat következett. A bírók, kétszer, éppen együtt pisloghattak, mert két olasz szabálytalanságot nem vettek észre! (29-32) Károlyi Andi – három – büntető dobásai sorsdöntőnek bizonyultak. Kettő perccel a negyed vége előtt egál, azaz 34 – 34 volt az eredmény. Norbi 18 mp játékidőnél magához kérette a lányokat. A lila – fehér mezben játszó Sopron játékosai, 40 – 38 -al zárták e lendületes második negyedet.

A következő negyedben mindkét csapat kapkodott és a lepattanó labdákat teljesen semmibe vették. Szerencsénkre a nápolyi csapat gyűrűje nem kívánta a labdát, egyszerűen kiköpte azt. 46 – 42 után a Nápoly vezetett, amit a negyed végéig tartott is 57 – 59. Ekkor megérkezett Alain Prof, aki elegáns volt, mint egy ügyvéd. Az utolsó tíz percben sorra születtek a soproni kosarak, Andi, Jelena triplázott, Albena, Oleksza ziccert dobott, Barbara betört, szóval akciókkal teli perceknek voltunk szemtanúi. Oleksza kipontozódott, de sérülése ellenére játszott!

A Nápoly-i csapattól elköszönt a szerencse a mérkőzés végén, bár szívósak voltak, nem adták fel a küzdelmet, most itt Sopronban, kemény munka árán a hazai csapat győzedelmeskedett. Bravúros 82 – 69 lett a végeredmény.

Hajrá lányok, csak így tovább!