Sopron.info.hu

Modern kütyü

  2008 febr 26 / #csak úgy

Modern kütyüHol van már a Karácsony? A készülődés, az ajándék csomagolás, sütés – főzés… Félelmetes gyorsasággal követik egymást a napok. Mi felnőttek ámulunk, hogy már február vége felé járunk, a gyerekek viszont mit sem törődnek ezzel! Hétfő vagy szerda, egyre megy. Nem is baj ez.

Viszont, ha néha zavar is ez a tény, hogy a Föld – túl gyorsan – teszi a dolgát, örülök neki. Ez az időszak ugyanis a nagy fogyasztói és gazdasági világban a leárazások időszakát is jelenti. Kedves Faterom már vagy egy éve eltökélte, hogy vesz egy új fényképezőt.

Miután a régi gép filmje végre megtelt, sikerült előhivatni a képeket, amik kész archívumokból álltak. Ráadásul a filmnek sem tett sok jót, hogy vagy egy évig a gépben volt, várva a fotózások pillanatait. Szóval amikor az öregem igazi ‘ férfigyermek szemet ‘ kapott, beült az autójába és meg sem állt a legközelebbi vagy messzebbi elektro és műszaki boltig, ahol délutánokat töltött el, csemegézve a modern technikai cuccok tömkelege között.

Pár ilyen felfedező túra elég is volt ahhoz, hogy tudatosuljon benne, lesz új aparat. Aztán az ünnepek alatt, a legkedvesebb német sógora adta meg az utolsó löketet, hogy a gép legyen A gép amelyet a neten vásárolt meg hatvan euróval olcsóbban! Három nap múlva én fotóztam, de az öregem képes volt kinyomtatni és mappába fűzni a nem egyszerű használati útmutatót.

Kérem, ez nem csak egy egyszerű fotóaparat! Ez a modern kütyű kismillió dolgot tud, ha van időnk és energiánk kisilabizálni tudását. Lényeg az, hogy amióta megvan ez a kis tárgy, az unokaöcsém kész modell lett, én meg egy paparazzo.