Sopron.info.hu

Molnár András: Először nyertünk a jó védekezésnek köszönhetően

  2010 okt 17 / #sport

Válogatott játékoshoz méltó teljesítményt nyújtva, csaknem csapatunk pontjainak egy harmadát szerezve messze a mezőny legeredményesebb játékosaként a maga 19 pontjával Molnár András főszerepet vállalt az Albacomp elleni sikerből.

Gratulálunk, kezdjük egy picit ünneprontó kérdéssel. Kecskeméten nem igazán ment neked, foglalkoztatott ez az Albacomp elleni mérkőzés előtt?

Tény, hogy ott valóban kimondottan rosszul ment nekem, de az már nem volt a fejemben, társaimmal együtt mindannyian az Albacomp elleni csatára koncentráltunk.

Mint a csapat legeredményesebb játákosa, hogy látod, mive tudtatok a fehérváriak fölé kerekedni?

Ez teljesen egyértelmű: a szervezett, valóban hatékony védekezésünkkel. Amióta itt játszom, Sopronban, hazai pályán először sikerült a védekezésünkkel mérkőzést nyerni. Hozzá kell tennem, nagy szükség is volt erre, mert az Albacomp egy egyénileg igen jó képességű játékosokból álló, igen erős, kitűnő szerkezetű csapat, amely a bajnokság végén ott lehet az élmezőnyben, a legjobbak között.

Megünnepeltétek az évad első sikerét?

Nem volt rá lehetőség, hiszen már szerdán jön az újabb nehéz csata Körmenden. Jó lenne onnan is győzelemmel hazatérni.

Annak ellenére, hogy nem volt ünneplés, jól sejtjük, hogy az ilyen nehezen kiharcolt győzelmek sokat segítenek a csapategység megszilárdításában?

Igen, ez pontosan így van. Egymásért is harcoltunk a pályán, s az, hogy egy jó együttest győztünk le, nem csak a csapategységet, az önbizalmat is erősítheti. És talán ennek köszönhetően a közeljövőben már a támadójáték is javul, mert az azért tegnap még eléggé akadozott.

sakc.hu