Sopron.info.hu

Most akkor mi van?

  2008 jan 14 / #helyi

Most akkor mi van?Az önkormányzat egy mediátor (közvetítő) iroda révén 1 €-s vételi ajánlatot tett az olasz fantomok kezében lévő 79%-ra. Ha eddig nem tudták elérni őket, nem biztos, hogy egy kívülálló révén sikerül.

A digók elfogadhatják az ajánlatot: kitűnő üzlet, a befektetett pénz és, a VLM-nek kifizetett későbbi vételár arányában, szinte kihagyhatatlan. Ne feledjük, a játékosok felé, és a működési költségekkel, három hónapja csúsznak, tehát valamennyit invesztáltak.

300 millió a klub ára, 170 a tartozás, tehát az elméletileg fennmaradó 130 ajándék, ezektől a kedves emberektől. Ha elfogadják az 1€ ajánlatot, azzal elismerik, hogy a klub a tulajdonukban van.

Ha azt mondják, nem adunk el 1€ -s áron 170 millió elmaradást, mert továbbra is fennáll VLM felé a 300millió, ami májusban aktuális, és a deficitűk így 130 milla lenne. A klub tönkremegy értéke 0 lesz. A 170 elmaradásra keresztet vethetnek az érintettek, Vízer szintúgy a 300-ra.

Ha elfogadják az ajánlatot, akkor vagy nagyon hülyék, vagy végleg bebizonyosodik, hogy az egész kamu adásvétel mögött a román cselgáncselnök áll. Ha elfogadják, akkor az Önkormányzat átvállalja a tartozást, ami – ha nincs aláírt szándéknyilatkozatuk a leendő befektetőtől – óriási felelőtlenség, mert az adófizetők pénzét kockáztatják Erre gondolni sem merek.

A legvalószínűbb menetrend, hogy megvan a befektető, aki a városnak utalja az elmaradásokat, az olaszoknak a különbözetet, és egy halom pénzt belenyom a játékosok nélküli klubba.

De ki lehet ez az áldott jó lélek? A pletykák

  • a Red Bull tulajdonosáról, Mateshitzről  aki idehozná a Salzburg B csapatát,
  • OV háttérrel a Felcsút volt tulajdonosáról, Molnár Csabáról, aki a célt módosított klubtól játékosokkal érkezne,
  • és a Mattesburg tulajdonosáról szólnak.

Meglepő lenne, ha köztük lenne a titokzatos megmentő.

Bízzunk a szebb jövőben.
Hajrá Sopron!