Sopron.info.hu

Mostantól büntetnek a közterület-felügyelők a Deák téren

  2008 febr 14 / #csak úgy

Az új jogszabály szerint a tiltott helyen parkoló járművezető harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Fotó: Magasi DávidSopron – Úgy tűnik, egyesek parkolónak használják a Deák Téri Általános Iskola előtti teret. A közterület-felügyelők a jövőben megbüntetik a szabálytalankodókat.

Mind gyakrabban fordul elő, hogy az autósok szó szerint „körbeállják” a Deák téri Kölcsey-szobrot, miközben a tértől néhány méterre kiépített megállóhelyek vannak. Igaz, ezekért fizetni kell. Az sem ritka, hogy egy autóbusz is parkolónak használja ezt a részt. A környéken lakók már panaszt tettek az önkormányzatnál, kérve, hogy szüntessék meg a mostani állapotot.

– A tér ezen részén nem szabad megállni, ezért a közterület-felügyelők az elmúlt időszakban több esetben írásos figyelmeztetést tettek ki az itt parkoló gépjárművekre. Az ismétlődő szabálysértések miatt a jövőben büntetni is fognak – közölte lapunk megkeresésére Kuslics Balázs, a városháza sajtóreferense.

– A tavaly év végén kihirdetett kormányrendelet szigorította a megállás és a várakozás tilalmára vonatkozó szabálysértések esetében kiszabható pénzbírság díjtételeit. Az új jogszabály szerint a tiltott helyen parkoló járművezető harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Végleges, a lakók számára is megnyugtató megoldást azonban a tavasszal kezdődő térfelújítás hozhat.

forrás: kisalfold.hu