Sopron.info.hu

Mozimánia interjú Voksán Virággal

  2009 szept 21 / #mozimánia

Kedves Virág. Köszönöm szépen, hogy ismét rendelkezésünkre állsz, és válaszolsz néhány kérdésemre olvasóink nagy örömére.

Rengeteg teendőd mellet jut-e időd arra, hogy kicsit kikapcsolódj, és megnézz egy jó filmet?

Erre most igazán rátapintottál, ugyanis az egyik fő kikapcsolódási formám a dvd-zés, vagy a moziba járás. Jól esik a mindennapi rohanás, pörgés után lefeküdnni az ágyba és kikapcsolni az agyam egy jó film és egy kis sushi társaságában.

Mozi vagy színház?

Moziba gyakrabban járok, mivel a színház körülményesebb, nem mindegy miben megy az ember,előre meg kell venni a jegyet, stb. A színházi előadásoknál sokszor lutri, hogy mennyire lesz jó a darab, a színész gárdán is múlik, ami általában ugye cserélődik. De ennek ellenére a színháznak megvan a maga hangulata, ha jó a darab,akkor szívesen megnézem.

Inkább tv csatornák által sugárzott sorozatokat kedveled, vagy az egyestés filmekre szavazol?

Sorozatok közül nagyon kevés, amit szeretek, válogatós vagyok. De nagy kedvencem például a Kés alatt és a Született feleségek is. Egész estés filmek közül a minőségi horror és misztikus filmeket szeretem, amelyekben gondolkodni is kell, esetleg valamire rájönni, hogy összeálljon a kép.

Mikor voltál utoljára moziban, és mit néztél?

Legutóbb a Végső Állomás legujabb részét láttam 3D-ben, de mondjuk ezt a filmet a „buta horror” kategóriába sorolnám

Mi a kedvenc filmed, vagy filmsorozatod?

A kedvenc filmem a kedvenc könyvemhez kapcsolódik, ez pedig nem más mint a Twilight (Alkonyat). Kifejezetten kedvenc sorozatom a Kés alatt és a Született feleségek.

Melyik film volt az, amit nagy várakozás előzött meg részedről, de csalódtál?

Végső Állomás 4.

Milyen stílusú, műfajú filmeket kedvelsz: Romantikus, vígjáték, akció stb….

A minőségi, agymozgató misztikus illetve horror filmeket kedvelem, de a vígjátékot sem vetem meg. Viszont utálom a gagyi horror filmeket, amikben csak a mű vér fröcsög össze vissza, és sekélyesek a jellemábrázolások, unalmas a story.

Ki a kedvenc hazai és külföldi színészed, színésznőd?

Leginkább külfőldi színészekben vagyok otthonKedvelem Jim Carrey-t, Robert De Niro, Adam Sandler. Női színészek közül pedig Demi Moore, Michelle Pfeiffer, stb.

Nagyon szépen köszönjük, és minden jót kívánunk neked Sopronból!
Demuth János