Sopron.info.hu

Mozizzunk

  2008 aug 01 / #mozimánia

MozizzunkLegegyszerűbb otthon, párnák közt vagy a rekamén, kényelmesen filmet nézni. A tévében el lehet csípni jó filmeket. Nem éppen az aktuális mozi műsor van programon, ezért már el kell fáradni a városi vagy a plázai moziba. Az Elit visszaidézi az utcán kígyózó sorokat, a néha poposajogató pár órákat azokon az üléseken.

A plázai a modern mozik hűs levegőjét suggalja a kényelmet és “minőséget”. Szabad ég alatt eddig nem volt lehetősége a nagyérdeműnek filmeket nézni. Úgyszint hiányolom az autós mozit is, ami legalább nyáron üzemeltethető lehetne. Gondolom én. Bár manapság mibe érdemes erőt, energiát, fantáziát és zsozsót fektetni?

Valószínű ebbe az ötletbe se, mert akkor már valaki próbálkozott volna vele. Gondolom én. Pedig kafa lehet óriás vásznon, verdában ülve egy esti film kukkolás. Itt viszont a szúnyog nevű állat jut eszembe, aki kíméletlen hangjával és fullánkjával megint csak ellenszól az autós mozimnak…

Marad az idén először, még másodikáig tartó, Tűztoronymozi? A program változatos, bár kétlem, ha a filmösszeállítást tekintem, hogy a fiatalabb korosztályt célozta meg Herr Klaus Sommer, a soproner feuerturmkino ötletgazdája és szervezője.

Viszont, minden este más borász-at van jelen, akik finomságos nedűikkel látják el a vendégeket, finom nyárias falatkák társaságában! Ez jól hangzik, igaz?

Kapunyitás este héttől van, a film beszélgetések nyolc tizenöttől kezdődnek, és maga a vetítés kilenckor indul. Elnyúlhat az este akár éjfélig is és talán a hálósipkánkat is láthatjuk, ahogy száll az éj királykék egén.

3661 / 1535 látogató

kapcsolódó cikkek

 • TeltházTeltház (1)
  A hétvégén országszerte egy normál mozijegy árának több, mint a feléért lehetett filmet […]
 • Valami Amerika 2. – Decemberben a mozikban!Valami Amerika 2. – Decemberben a mozikban! (0)
  Herendi Gábort a folytatás ötletének megszületéséről: "Gondolatban régóta terveztük a […]
 • ORTT Mustra SopronbanORTT Mustra Sopronban (0)
  Az Országos Rádió és Televízió Testület 2009. október 9-én és 10-én kétnapos […]
 • MozimaratonMozimaraton (0)
  2009. február 6-7-8-án kerül megrendezésre Sopronban az Elit moziban. A jegyár minden […]
 • Széchenyi FilmklubSzéchenyi Filmklub (0)
  2009. február – Kulináris gyönyörök - Lucullusy-mozifiesta február 2. (hétfő) 18 óra […]
 • Széchenyi FilmklubSzéchenyi Filmklub (0)
  2009. február – Kulináris gyönyörök - Lucullusy-mozifiesta február 23. (hétfő) 18 óra […]

%d blogger ezt szereti: