Sopron.info.hu

Múzeumok éjszakája: Az Esterházy-kastély Fertőd és a Széchenyi-kastély Nagycenk programjai

  2018 jún 20 / #hírek

A fertődi Esterházy-kastélyban és a nagycenki Széchenyi-kastélyban színes és érdekes programok várják minden korosztály érdeklődőit a Múzeumok Éjszakáján. Fertődön a „Múzeumok éjszakája – Cziráky Margit nyomában” rendezvény keretében folytatódik a levendulaszüret a Gyógynövénykertben, lesz romantikus séta a Cziráky Margit Rózsakertben, modern dallamok csendülnek fel klasszikus formában, a kastély díszudvarában. Lesz enteriőr kiállítás, amely csak ezen az éjszakán lesz látogatható, továbbá kreatív kézműves foglalkozás is várja a látogatókat.. A Cziráky Margit Rózsakert zenei aláfestéssel és hangulatvilágítással fokozza az amúgy is rendkívüli látvány- és illatélményt.
A nagycenki Széchenyi-kastély kiállítótermében 16 órakor fotókiállítással kezdődik a rendezvénysorozat, tematikus tárlatvezetéssel, gyermekfoglalkozással és lovas programokkal várják az érdeklődőket.

„Cziráky Margit nyomában” – Múzeumok éjszakája a fertődi Esterházy-kastélyban

A fertődi Esterházy-kastélyban 2018. június 23-án, szombaton 16 órakor kezdődik a Múzeumok Éjszakája rendezvény. Az este nyitányaként zenei aláfestés kíséretében kitárulnak a kastély monumentális kovácsoltvas kapui és barokk köszöntő kíséretében tárul fel a látogatók előtt Eszterháza pompája.

17.00 órakor a kastély díszudvarán ad koncertet a Churchlands Wind Orchestra ausztrál diákkórus, akiknek előadásában modern dallamokat csendülnek fel klasszikus formában. A kastélymúzeum 9.00-18.00 óra között várja látogatóit, azonban 18.00 órától egy órára megpihen, a Múzeumok Éjszakája előtt.
18.00 és 22.00 óra között kicsiket és nagyokat egyaránt várnak Cziráky Margithoz és a rózsákhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal, játékos programokkal és arcfestéssel a kastély gyermekfoglalkoztatóiban.
19.00 órakor ismét megnyílnak az Esterházy-kastély múzeumának kapui, ahol Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőrt csak ezen az éjszakán tekinthetnek meg vendégeink. A program során a látogatók bejárhatják a kastély négy dísztermét, bepillantást nyerhetnek Cziráky Margit és IV. Miklós Eszterházán eltöltött mindennapjaiba.
19.00-22.00 óra között a Cziráky Margit Rózsakert hosszított nyitva tartással várja vendégeit.
A Rózsakert ezen az estén – az országban egyedülálló módon – zenei aláfestéssel és hangulatvilágítással fokozza az amúgy is rendkívüli látvány- és illatélményt.
19.00 órakor furulya koncertet hallhatnak az érdeklődök, 20.30-kor pedig egy fél órás romantikus vezetett séta indul a rózsakertben, Rózsák és a szerelem témakörben.

A Múzeumok éjszakája programjai 17.00 órától 500 Ft/fő áron látogathatóak, karszalag váltását követően!

 

A nagycenki Széchenyi-kastély programjai

A nagycenki program 16.00 órakor Karaffa Attila fotókiállításának megnyitójával kezdődik , 17.00 órától a legkisebbeknek játszóházat és gyermekfoglalkoztatót tartanak, 17.30 órától tematikus tárlatvezetések indulnak, Nemzeti kincsünk a ló elnevezéssel változatos lovasprogramok – fogathajtással, pónilovaglással, lovaskocsikázással – is várják a családokat. 19.00 órától lesz a Hogyan vélekedett Széchenyi István a pálinkáról című előadás a virágházban.

 

Részletes programok az www.eszterhaza.hu és a www.szechenyiorokseg.hu oldalakon.

A programváltozás jogát fenntartják!


%d blogger ezt szereti: