Sopron.info.hu

Nagy tesó figyel

  2008 ápr 28 / #csak úgy

Nagy tesó figyelOldalunkon, március végén már szó esett a térfigyelő kamerákról, amelyeket a város különböző pontjain szereltek fel a szakemberek.

A mai helyzet Sopronban az, hogy sok ember, sajnos nagyrészt fiatalok, nem értékelik a városban felújított, renovált épületeket, tereket. Szomorúan láttam a Jereván ltp – én is, hogy a frissen festett szolgáltató ház heteken belül ismét, igénytelen firkákkal lett tele.

Kezdő kreatívításukat gyakorolhatnák papíron is az unatkozó emberek. A Deák téren felállított üvegeket, amelyeken a növények nevei szerepelnek már az átadásnál szkeptikusan skubiztam. Nem is csodálkoztam, amikor betörve láttam 80 % – ukat.

Úgy látszik van aki nem kíváncsi a zöldek latin illetve magyar nevére. Csak sajnálni tudom őket. Mármint az üvegeket, amikért mi, adófizetők perkáltunk. Szóval e helyeken megalapozottnak tartom a kamerás megfigyelőket.

Viszont a bekötő utakon kicsit gyanúsabb a helyzet. Mégis miért tettek oda megfigyelő kamerákat? A Kópházára vezető úton a Sopron táblánál kik figyelnek kiket és miért? Minden egyes autó megfigyelés alatt áll, aki bejön és aki kilép Sopronból!?!

Nincs mit rejtegetnem, de ezek a kamerás útellenőrző tények zavarják a modern szabadság és emberi jogaimat.