Sopron.info.hu

Nagycenki Szüreti Napok

  2007 szept 20 / #programajánló

Nagycenki Szüreti NapokA hagyományokhoz híven az idén is egy díszes felvonulással veszi kezdetét a Szüreti Napok programsorozata. Szeptember 22-én, szombaton délután 3 órakor indul a Rákóczi utcából a gyalogosokból, traktorosokból, lovasokból álló menet a Fertőrákosi Fúvósok és a Nagycenki Mazsorettek vezetésével.

A végállomás a kastélypark melletti régi focipályánál lévő sörsátor lesz, ahol kulturális műsor várja az érdeklődőket. A táncbemutatókat követően, délután 5-től Kacor Feri, este nyolctól a Club 7 együttes szórakoztatja a közönséget.

Az esti szüreti bál sztárvendége a Desperado együttes lesz. Másnap, vasárnap délelőtt fél kilenckor terményáldó szentmisére, tíz órától pedig a régi lovaspályán megrendezendő térségi lovasversenyre várják a falu népét.

A vasárnap délután a fociról szól. Egy érdekességnek számító programra is sor kerül, délután egy órakor a Tornacsarnok melletti pályán a nagycenki női focicsapat játszik mérkőzést az ugyancsak Európa Charta tag, ausztriai Lassee női focistáival.

Ezt követően Nagycenk – Lövő utánpótlás és felnőtt labdarúgó mérkőzések várják a sportrajongókat. Közben a sörsátornál délután fél öttől veteránautó-bemutató lesz, majd öt órától a Csiszár duó szórakoztatja a Szüreti Napok részvevőit.