Sopron.info.hu

Nagyon fájó ez a vereség

  2009 ápr 13 / #lapszemle

Jól kezdődött csapatunk számára oly’ fontos mérkőzés, Brooks triplával szerzett vezetést. A távoli találat jókora lökést adott a fiúknak, Couisnard is triplával jelentkezett, majd Körtélyesi dobott duplát. Csapatunk jól védekezett, eladott labdákra, rossz dobásokra késztette az első számú irányítójuk, a legutóbbi bajnoki után távozó Marciulionist nélkülöző kaposváriakat, akik a 3. perc végén, csapatunk 8-0-s vezetésénél szerzték első kosarukat a rutinos Orosz révén.

Sajnos a folytatás nem úgy alakult, ahogy az ígéreted kezdés után reméltük. A negyed közepén Vojvoda két triplájával feljött a hazai csapat, még jó, hogy közben P. J. is beemelt egy trojkát. Edőnk azonnal időt is kért, nem lenne jó hagyni, hogy vérszemet kapjon a hazai csapat. De kapott. A folytatásban ugyanis kiegyenlített játékot láthatott a közönség, fej-fej mellett haladtak a felek, csapatunkban a negyed második felében Dies volt eredményes, de a fiatal kaposvári játékosok bátran, jól játszottak, Vojvoda pedig vezéregyénisége volt a hazai együttesnek.

A szakasz végén aztán egy 8-2-es rohammal sikerült előnyt szerezni. A második szakasz elején is vezettünk, ám az Orosz-Vojvoda kettős extra teljesítménye révén a negyed közepén újra egyenlített a Kaposvár, Meszlényi pedig újra kénytelen volt időt kérni. Ezt követően Körtélyesi vezérletével újra sikerült ellépni 6 ponttal, de a félidő végén az első irányítóvá előlépett Kiss és a rutinos Csirke révén újra szorossá tette a meccset a Kaposvár, külső játékosaink védekezése elég sok kívánnivalót hagyott maga után. Szünetbeli 2 pontos vezetésünkhöz nagyon kellett Boldizsár két, a játékrész végén beemelt triplája.

Szünet után az első félidőben a játékból teljesen kikapcsolt egyetlen kaposvári légiós, Welton kosár plusz büntetős játékával gyorsan fordított a Kaposvár, csapatunk idegesen, több eladott labdával kezdte a játékot szünet után, ráadásul Brooks hamar megkapta 4. hibáját. Az első három percet 7-1-re nyerő Kaposvár 4 ponttal ellépett, amikor Körtélyesi dobott egy hárompontost. Kellett.

Sajnos azonnal jött rá a válasz Vojvodától – szintén tripla formájában. E negyed közepén a mi fiaink egyenlítettek Körtélyesi és Couisnard tartották a lelket ekkor a csapatban. A negyed második felében felváltva vezettek a felek. A szakasz hajrájában kettős cserét hajtott végre edzőnk, s ez jól sült el. A két visszatérő, Brooks és Boldizsár egy-egy triplával adott lökést a csapatnak, de sajnos előbbi ki is pontozódott. A szakasz végén még Couisnard is dobott egy hármast, így 5 pontos előnnyel várta csapatunk a záró negyedet.

Ennek elején Orosz duplájára Boldizsár triplával felelt. Sajnos csapatunk remekül dobó kapitánya nem sokkal negyedik triplája után megkapta negyedik személyi hibáját. A Kaposvár a szünet után magára találó Welton révén tartotta a lépést csaptunkkal, de szerencsére triplájára “Körte” tudott hármassal felelni, tartottuk szűk, pár pontos előnyünket…majd Cruz is begyűjtotte negyedik faultját.

Welton hármasával gyűjtögette a pontokat, hol triplát dobott, hol kosár plusz büntetős akciót mutatott be, s az ő remeklésére építve három perccel a befejezés előtt egy 6-0-s rohammal fordított a hazai csapat. Kiss triplájával pedig már 5 ponttal meg is lépett a somogyi együttes. Cruz is kipontozódott, nem volt már visszaút.

A kaposvári fiatalok közül többen is erőn felüli teljesítményt nyújtottak, csapatunkban viszont több kulcsember is “betlizett”, Brooks korai kipontozódása is kellemetlenül érintette a csapatot, amely fontos meccset bukott el, s ennek gyaníthatólag Dombóváron, Kecskeméten, Zalaegerszegen és Szolnokon örülnek leginkább.

Az igazat megvallva nem érdemeltünk győzelmet, az előző hetek hibái felnagyítva előkerültek, kezdő hátvédjeink igen gyenge produkciója pedig igencsak elgondolkoztató. Brooks és Cruz eddig együtt meccsenként átlagosan 36 pontot dobtak és nagyon ritkán pontozódtak ki. Kaposváron 15 pontig jutottak és mindketten kifaultolódtak.

Nélkülük pedig nagyon nehéz. Öröm az ürömben, hogy a ZTE, ha nehezen is de nyert az Univer ellen, így megmaradt az esély, hogy nyolcba kerüljünk. (Haynes utolsó támadásánál triplát hibázott, ha az bemegy, mi lemegyünk….) A kisiklás annyit jelent, hogy az utolsó pillanatig küzdenünk, szerdán és szombaton mindenképpen nyernünk kell!

Meszlényi Róbert: “Nagy sanszot szalasztottunk el. Légiósaink gyalázatos teljesítményt nyújtottak, ez a vereség sokba kerülhet még nekünk

Kaposvári KK – Soproni sÖrdögök 98-92 (18-24, 28-24, 19-22, 33-22)
Kaposvár V: Benczur, Pozsonyi, Balog.
Kaposvár: KISS 17/9, VOJVODA 27/12, WELTON 18/6, Dávid 8/3, OROSZ 16/3. Cs: Kovács D. 5/3,  Csirke 7, Takács, Márkus.

Edző: Krivacsevics Dragoljub

Sopron: Cruz 7, Brooks 8/6, COUISNARD 27/12, KÖRTÉLYESI 18/6, DIES 11. Cs: Vesztergom 9/3, BOLDIZSÁR 12/12, Halmai, Horányi, Kováts.

Edző: Meszlényi Róbert.

sakc.hu