Sopron.info.hu

Náksi vs. Brunner interjúja a Sopron.info.hu-nak

  2008 júl 02 / #csak úgy

Náksi vs. Brunner interjúja a Sopron.info.hu-nakA népszerű dj, zeneszerző páros egyik tagjával, Náksi Attilával, Demuth János beszélget.Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad felkérésem, és válaszolsz néhány kérdésemre. Biztosan nagy örömet okozol rajongóitoknak.

Többször játszottatok már Soproni klubokban. Hogy tetszett városunk?

Imádom – imádjuk – Sopront. Sokszor is léptünk fel, de sokszor csak kikapcsolódni, elbújni, finomakat enni és sétálni érkeztünk Sopronba külön- külön. Talán az elmúlt 15 évben megfordultunk az összes klubban de játszottunk, pl. a barátaink által megálmodott és mega rendezvénnyé nőtt Volt Fesztiválon is. De októberben a Grand Colosso vendégei leszünk!

Milyennek találtátok a Soproni közönséget, és van-e egyáltalán különbség hazánkban hallgatóság és hallgatóság között?

Az utóbbi bulikon amikor a Colossoban játszottunk akkor csodálatos élmény volt úgy pörgetni hogy a közönségnek bármilyen jó zenét – legyen az vadonatúj felvétel, vagy megasláger – le lehetett játszani és semmilyen kompromisszumra nem volt szükség. Nagyon vidám, értő és szenvedélyes közönség volt.

Melyek azok a főbb állomások életedben, melyek meghatározóak voltak pályafutásod során?

Mindenképpen a zenei általános, majd a hangszeres különórák. Gimnáziumi évek alatt indult a Soho Party és lett egy ország által ismert és kedvelt dance csapat. De én már előtte is, közben is discoztam és a produceri világ is jobban érdekelt, mint a „sztárság”. Amikor úgy éreztük, hogy innen már csak lefele haladnánk, akkor hagytuk abba és én, mint zeneszerző/producer lemezkiadói szakember ill persze előadóként, mint DJ folytattam.

Rengeteg felkérésetek van országszerte. Magyarországon melyek a kedvenc klubbjaitok?

Ahol a legjobb a buli és a közönség…:-) Sopron Colosso, Kisvárda Atlantis, Balatonfüred Helka, Siófok Palace hogy csak a világszínvonalú klubokat említsem. De imádok kis helyen is játszani 150-200 embernek. Azok olyan bensőséges bulik. Ja ép persze a nyári open air partyk a kedvenceink.

Nemzetközi karrier?

Dolgozunk rajta. Nem könnyű. Voltak már kisebb nagyobb sikerek de az áttörés még várat. A Stereo Palma nevű projectünk sikeres külföldön. Bob Sinclar, Roger Sanchez, a D.O.N.S. vagy a R.I.O. rendszeresen pörgeti. De még messze van a nagy áttörés. Last Vegas nevü projectünk is indulgat. Majd meglátjuk. Mi inkább megvárjuk, míg megtörténnek a dolgok, és utána beszélünk róla. Sokan itthon a fordított utat választják, és azzal próbálnak vagizni. De mindig kiderül az igazság… :-)

Mi a véleményed a hazai lemezlovasokról?

Változó. Sok jó és tehetséges dj van és rengeteg kutyaütő nagypofájú, akik benyalták magukat jó helyekre. Vannak divatos dj-k akikre egy pillanatig mindenki, figyel, de kérdés hogy holnap is kíváncsiak lesznek-e rájuk még, vagy kipukkad a lufi…
Sok tehetséges fiatal nem jut lehetőséghez. De túl sok tehetségtelen, pedig igen. Ez (is) egy ilyen szakma. Most divatos de akit csak a divat és a csajok érdekelnek, az nagyon pofára fog esni…

Vannak nagyon jó rezidensek, akik a vállukon visznek évekig egy klubot, és vannak akik 3 buli alatt tönkretesznek egy szórakozóhelyet. Manapság kevés tulajdonos nézi a minőséget és a hozzáértést, a szakmaiságot. Azt nézik, ki megy el 5000 Ft-ért zenélni egy csomag írott cd-vel. Aztán csodálkoznak.

Kikkel dolgozol együtt szívesen?

Brunnerrel :-) itthon kevés olyan ember van, akivel emberileg és zeneileg is 100% ban együtt tudnék dolgozni. Ő az. De pl Dj Juniorral is ilyen. Vele már kisebb nagyobb megszakításokkal 15 éve csinálunk ezt azt.

Melyik honlapon kaphatnak rólad és fellépéseidről bővebb felvilágosítást olvasóink?

Mindig az aktuális club honlapján, de a nagyobb bulikat hírlevélben is kiküldjük, itt lehet feliratkozni www.lightmedia.hu/ab/nvsb/feliratkozas.php

Mit üzensz a Sopron.info.hu olvasóinak?

Nagyon jó nyarat, a Voltra jó szórakozást és októberben találkozunk. Már nagyon várjuk!!!!!!!

Nagyon szépen köszönöm az interjút még egyszer, olvasóink és a magam nevében is. További sok sikert kívánunk neked, nektek, és mindig nagy örömmel várunk titeket!

Demuth János