Sopron.info.hu

Néhány adat, miért is jelölték a soproniakat az idei gálára

  2009 márc 09 / #lapszemle

Nagy megtiszteltetés érte a napokban kis klubunkat, a Soproni sÖrdögök együtteséből nem kevesebb, mint három kosaras bekerült az All Star Kosárlabda Gálán szereplő csapatok bő kereteibe.
A Magyar válogatott néven szereplő alakulatnak “Körte”, azaz Körtélyesi Gergely a tagja, a Ligaválogatott néven pályára lépő együttes bő keretében pedig a két egykoron a Niagara egyetemen is együtt szereplő játékosunk, Alvin Cruz és David Brooks nevét olvashatjuk az MKOSZ honlapján.

Örömmel láthatjuk tehát, hogy a saját bevallása szerint is megkomolyodott Körtélyesi Gergely jó játékára Sopronon kívül is felfigyeltek. Tény: “Körte” eddig élete legjobb szezonját futja, érzi a bizalmat, s élni is tud vele – ő maga is egyre nagyobb önbizalommal játszik.

Ez a kerettagság is egy jele annak, hogy “Körte” – érik. A 12,1 pontos és 6 lepattanós átlaga mindenesetre tiszteletet parancsol.

Ami a jobbára az NB I-ben szereplő idegenlégiósokra épüllő Ligaválogatottat illeti – Mészáros Zalán és Orosz László személyében két “régi magyar motoros” nevét is e keretben találjuk – David Brooks a maga közel 20 pontos (18,8), és csaknem 3 gólpasszos (2,8) és 4,9 lepattanós átlagával “kvalifikálta magát” a bő keretbe, csapatunk Puerto Rico-ból érkezett játékmestere, Alvin Cruz pedig 18,4 pontot és 4,1 asszisztot jegyzett eddig -megerősítve közel 4 lepattanóval.

Ezekkel az adatokkal mindketten az első tíz játékos között található, a dobott pontok tekintetében a ranglistán!

A szakvezetők – a Magyar válogatottnál Mészáros Lajos, a Ligaválogatottnál pedig a Pór Péter, Peresztegi Nagy Ákos edzőkettős – március 20-án jelöli ki a 12-12 fős, magán a gálán pályára lépő szűkített kereteket.

Addig játékosaink edzőmérkőzésen (SMAFC, kedden délután), 14-én Pakson az ASE otthonában, majd 18-án az MKB Arénában, a Dombóvár ellen győzhetik meg a gála-válogatottak szakvezetőit: a sÖrdögök jelöltjeinek ott a helyük a csapataikban…

sakc.hu