Sopron.info.hu

Nem érdemeltünk vereséget

  2009 febr 27 / #gasztro

A hét elején lázas Brooks vállalta a játékot. Körtélyesi vezétésével a bátran, felszabadultan kezdő soproni csapat 7-0-lal indított a bajnok otthonában, majd Cruz pontjaival tartotta a gyorsan szerzett előnyt. A negyed második felében Couisnard is felnőtt a feladathoz, találatai révén a 8. percben már 23-12-re vezettünk a soproniak, a hazaiaknál csak Ciric volt igazán veszélyes.

A második szakaszban szigorított addig valljuk meg igen házagos védekezésén a bajnok, s fel is jött 5 pontra. Ekkor azonban Cruz majd Csorvási talált be. Sajnos ekkor a személyi hibákat nagyobb iramban gyűjtögették a fiúk, mint a pontokat. A negyed közepén Cruz három hibával állt, egy 6-0-s rohammal 1 pontra feljött a Falco, majd Couisnard duplája után a tavaly még Sopronban kosarazó Lakatos triplájával egyenlített a bajnok. Brooks kosarával mégis a végig vezető soproniak zárták előnnyel a félidőt.

A második félidő elején sűrűn és feváltva potyogtak a kosarak, Cruz és Couisnard tett róla, hogy maradjon a minimális soproni vezetés. Dies zsákolt, s Körtélyesi találata jelezte: jó az összmunka, majd´ mindenki eredményes volt, míg a Falconál Ciric magára hagyva küszködött. Csapatunk játékának egyetlen gyenge pontja volt, a büntetőzés – igaz túl gyakran nem is űllhattak oda a vonalra fiaink. A negyed második felében Hudson megrázta magát, újra feljött a Falco, de ekkor Cruz lendített a soproniak szekerén. Ciric triplájával egyenlítettek a hazaik, de jött a válasz Körtélyesitől, ő is hárompontost dobott, s 3 pontos előnnyel várta a záró szakaszt a Sopron.

Ennek elején Cruz és Dies révén ezt “megfejelte” még 4-gyel, ám előbbi ezután megkapta a 4. hibáját. Volt olyan hazai akció, amelyben Kálmánnal szemben előbb Vesztergom, majd Körtélyesi szabálytalankodott. Utóbbi nem sokkal később ki is pontozódott. Kimaradt pár soproni kísérlet, a Falco a negyed közepén Kálmán büntetőivel vezetett először. Az izgalmas végjátékban felváltva vezettek a felek. Két és fél perccel a vége előtt Brooks is kipontozódott, s két kulcsembere hiányát már nem bírta el a Sopron.

Csapatunk remekül védekezett, nagyon megizzasztotta a bajnokot, ám abban, hogy az igazi nagy bravúr elmaradt, sok minden közrejátszott, többek között a gyenge (2/9) büntetőzés is. Csak a tények kedvéért: a Falco büntetőzési mutatója 25/32 volt, azaz 23-al többször állhattak a vonal mögé. A fault arány is eltolódott, 24 soproni szabálytalanságra 15 hazai jutott.

Csapatunk egyszer sem jutott mezőnyfaultból büntetőhöz.Az utolsó negyedben (amikor végig mi vezettünk), például 1-7 fault arányt láttak a játékvezetők!
Meszlényi Róbert: – Úgy érzem, egyes időszakokban nem mérték egyenlő mércével a két csapatot, s ezt jól mutatja a statisztikában a fault és a büntetődobások aránya. Győzelmet érdemeltünk, jobban játszottunk, mint a Falco, amely Körtélyesi és Brooks kipontozódása után érvényre juttatta nagyobb rutinját.

Megkérdeztük Bokor Ákost, terveznek-e lépéseket a játékvezetőkkel szemben?

” Első felindulásomban jeleztem az ellenőrnek, hogy nem megyünk el szó nélkül a részrehajló bíráskodás mellett. Egyik sípmesterrel sincs személyes problémám, sőt eddig kifejezetten jól bíráskodtak a mérkőzéseinken. Azonban a számok önmagukért beszélnek és a mérkőzés képét tekintve is láttam problémákat. Nem tudom mi az oka, hogy Szombathelyen így bíráskodnak: félnek a csarnokban, vagy túlzottan tisztelik a bajnokot vagy minket néznek le. Egyiket sem fogadhatom el kifogásnak, megtekintem a mérkőzés felvételét több szakemberrel együtt és amennyiben az érzett hibákat a felvétel is igazolja, úgy megteszem a szükséges lépéseket!”

Falco KC – Soproni sÖrdögök 75-71 (18-28, 20-12, 20-21, 17-10)
Szombathely, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés, néző. V: Hartyáni, Győrffy, Gorka.
Falco: Kálmán 14, HUDSON 19, CIRIC 22/9, Perincic 5/3, Horváth Z 8/3. Cs: Vrsaljko 4, LAKATOS 3/3, Borszéki. Edző: Srecko Sekulovic.
Sopron: CRUZ 18/6, Brooks 16/3, Couisnard 12/6, KÖRTÉLYESI 13/6, DIES 10. Cs: Vesztergom, Boldizsár, Csorvási 2, Halmai. Edző: Meszlényi Róbert.

sakc.hu