Sopron.info.hu

Nem kátyúzgatnak Margitbánya felé! Így újít fel utat szomszédunk!

  2018 okt 18 / #hírek

Jó ütemben halad az útfelújítási munka a St. Margarethen (Szentmargitbánya) és a határátlépő ( Sopronkőhida ) közötti L210-es számú szakaszon, amit október 15-e óta részben a munkagépek vettek birtokba. 

fotó: p.p. / cyberpress.hu

Az érintett mintegy 650 méter hosszú útszakaszon –  közvetlenül a határ előtt – az aszfaltréteget a rossz állapota miatt szomszédaink teljesen megújítják, valamint az úttest szélességét is növelik. Ez a gyakorlatban a régi aszfaltcsík teljes felmarását, annak alapjának megerősítését, majd új burkolattal való ellátást jelenti, melynek költségei körülbelül 250.000 eurót tesznek ki.

Ezen az úton egyébként ez nem az első ilyen jellegű beruházás osztrák oldalról, hiszen már több része is felújításra került, mi több még tervben van újabb útrehabilitáció is egészen Margitbánya településig, melynek teljes kivitelezése 2020-ig tart majd. A most újraaszfaltozott szakaszon előreláthatólag 2018. november 23-ig tartanak majd a munkák, de a megrendelő döntése értelmében teljes út (határ) lezárásra nem lesz szükség, hiszen mérlegelték azt, hogy milyen megnövekedett forgalmú útról van szó, így az első elképzelést, a teljes lezárást elvetetették.

Az osztrák hírforrás egyébként arról is beszámol, hogy  Magyarországon is tervezik az idevezető régi út felújítását, amely nem mellesleg egy Burgenland tartománnyal közösen kezdeményezett közös, teljes forgalmi koncepció részét képezi.


%d blogger ezt szereti: