Sopron.info.hu

Névadó szponzor kerestetik

  2009 aug 04 / #lapszemle

Amint arról Bokor Ákos hétfőn már a játékosoknak is beszámolt, az új évadban új néven szerepel a Soproni sÖrdögök férfi kosárlabdacsapata, azok után, hogy a sörgyár nem hosszabbította meg szerződését a csapat támogatására.

A sörgyár – különböző neveken – 18 éven át támogatta a soproni férfi kosárlabdacsapatot. Az ügyvezetővel a kialakult új helyzetről beszélgettünk.

Meglepte a sörgyár döntése? – kérdeztük ügyvezetőnket.

Mondjuk úgy, a jelen helyzetben sajnos ez is benne volt a pakliban, de reménykedten abban, hogy el tudjuk kerülni.

Sajnos nem sikerült. Ez mennyi kiesést jelent a büdzséből?

A konkrét összeg nem publikus, a költségvetés tíz-tizenöt százalékát kell pótolni.

Meddig van pénze a klubnak?

Jelen helyzetben azt mondom, hét hónapot látok biztosítottnak a 10-ből

Hány “lábon áll” a klub?

Eddig azt mondhatjuk öt lábon állt, a város, a sörgyár, a Lidl, a Bischoff volt a négy fő pillér, valamint kisebb, de hűséges. áldozatkész és nagyon fontos támogatóink, akiket edzőnk öccse, Meszlényi László hozott a klubhoz és tartott össze.

A város sincs könnyű helyzetben, hogy áll a csapathoz?

Éppen ma beszéltem Abdai Géza Alpolgármester Úrral az ügyben. Az önkormányzat adja a támogatást, szerintem többet nem is szabad adnia, másra is kell pénz. Az Alpolgármester Úr biztosított, a város mellettünk áll, próbál segíteni.

Hogyan tud a város segíteni, s mit lehet tenni, mondjuk az elnökségnek, hogy pótolja a klub a kieső milliókat?

Nagyon nehéz a helyzet. Azt gondolom, a vállalkozások,cégek nemcsak Sopronban, máshol is saját maguk életben tartásáért, a túlélésért dolgoznak, nem nagyon vannak olyan helyzetben, hogy szponzoráljanak. Úgy gondolom, a város vezetése a maga kapcsolati tőkéjével segíthet. Abban, hogy biztosított legyen az egész évad, össze kell fognunk nekünk sportvezetőknek a város vezetésével. Azt gondolom, az önkormányzat – hangsúlyozom, nem közvetlen anyagi – segítségével meg tudjuk, és biztos vagyok benne, megoldjuk, s remélem, minél hamarabb megoldjuk a problémát.

Nem tart attól, hogy a helyzet kihat a játékosok hangulatára, teljesítményére?

Egyenlőre nincs helyzet, ahogy mondtam -szerencsére- a likviditás biztosított elég sokáig. De röviden: nem, a szerződésük megvan, kapják a fizetésüket, s teszik a dolgukat. Mi vezetők pedig a magunkét, van öt-hat hónapunk, hogy megoldjuk a nehézségeket. Bár magyar vonalon igen nagy átalakuláson ment át a csapat, ahogy hétfőn végignéztem a magyar magon, azt gondoltam, ez jó kis állomány.

Két játékos, két külföldi kosaras, egy irányító és egy center hiányzik a keretből. Mit gondol, milyen csapat lehet Sopronban a következő évadban?

Bízom benne, hogy a tavalyi szinten tudjuk tartani a gárdát, egy szerethető csapatot akarunk összehozni, akik a következő szezonban is a felsőházba jutnak.Ott pedig minden lehet… Persze ehhez az kell, hogy az előbb említett nehézségek minél előbb megoldódjanak.

sakc.hu