Sopron.info.hu

Nguyen Thank Hien és SP: a tinisztárok közös múltja

  2009 jan 21 / #helyi

A megasztáros Hien és a fiatal r’n’b énekes SP közösen lépett fel abban a soproni gimnáziumban, ahova mindketten jártak. Hien jóval SP alatt koptatta a padokat, hiszen 5 évvel fiatalabb nála, de már a gimnazista évek során is jó kapcsolat volt közöttük.

Január 16-án közösen léptek fel tehát az iskola diáknapján, mint a suli két büszkesége. A magyar zenevilág első r’n’b és powerpop énekese, SP nem áll meg: a fiatal énekes csak nemrég robbant be a magyar zenei életbe de máris a tinik egyik kedvenc előadójává vált, és a hetekben forgatja le soron következő, 3. videoklipjét.

A “Parfüm” című számban, az angyalföldi fenegyerek Papa Jo is közreműködik, és SP egész csapata látható lesz a videoklipben. A klipről elöljáróban csak annyit, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a tinisztár egy szombat estéjébe.

A folyamatos médiaszereplések, forgatások és az egyetemi tanulmányai mellett, SP gőzerővel készíti legújabb nagylemezét. A dalokat a rapper maga írja szerzőtársával, a magyar Timbalandként ismert Pixával, de például a dalszerzésben közreműködik a megasztárból jól ismert Batka Ignác Barna ” Igni” is.

Táncra perdül SP?!

Bár a szalagavató táncról lecsúszott a tinisztár (állítása szerint túl alacsony volt a partneréhez, és ciki lett volna, úgyhogy inkább nem táncolt), a jövőben tánctudását is megszeretné mutatni SP. A fiatal énekes ugyanis az énekórák mellett már táncórára is jár.

A hip-hop, electro stílus elemeit tanulgatja kisebb-nagyobb sikerrel. Legújabb klipjében már láthatunk is egy-két mozdulatot SP-től, és a tavaszi fellépések alatt remélhetőleg teljes koreográfiákat láthatunk tőle és a táncosaitól.

Köztudott hogy a zenélés mellett SP hobbija/munkája a fotózás. Lola albumborítója és Lakatos Levente sikerkönyve borítófotózása után újabb felkérést kapott a fiatal tehetség. A szőke ciklon, Barbee albumborítóját fogja fotózni Krisztián.

-zene.hu-

[flv:http://www.youtube.com/watch?v=BuKEDwN8ec0 550 410]