Sopron.info.hu

Női U20 Kosárlabda EB : Csoportelső a magyar csapat!

  2018 Júl 09 / #hírek

A magyar női U20-as kosárlabda-válogatott a harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a Sopronban zajló korosztályos Európa-bajnokságon, ahol hétfőn kora este a lengyel alakulatot is legyőzte 56−36 arányban. Ez a harmadik győzelem egyben azt is jelenti, hogy a Cziczás László által vezetett hölgykoszorú csoportelsőként vághat neki a nyolcaddöntőnek, ahol  Belgium csapata lesz az ellenfél. 

 

fotó: Leczovics Zsolt

A magyar válogatott az eddig jól bevált kezdőcsapattal lépett a Novomatic Aréna parkettjére, azaz a Czukor Dalma, Gereben Lívia, Kiss Virág, Studer Ágnes és Török Ágnes kezdőötössel.  Örömteli hír volt az is, hogy a vasárnapi mérkőzésen megsérült Studer Ágnes is ismét a csapat rendelkezésére állt, hiszen a csapat irányítója annak a mérkőzésnek az utolsó negyedében egy óriásit botlott és arccal esett a padlóra, akit a biztonság kedvéért a kórházba is vittek, ahol az információk szerint enyhe agyrázkódást diagnosztizáltak. Szerencsére a játékos vállalta a játékot és a lengyel csapat ellen ismét brillírozott és 10 ponttal ki is vette a részét az újabb sikerből. Kevésbé jó hír azonban, hogy Cziczás László mesternek Kányási Veronikát nélkülöznie kellett,  aki szintén a vasárnapi mérkőzésen szerzett sérülést, ugyanis egy  hatalmas „medvepuszit” kapott a combjára, amely még nem jött rendbe.

fotó: Leczovics Zsolt

 

NŐI U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SOPRON – NOVOMATIC ARÉNA 
Csoportmérkőzés, 3. forduló
Magyarország−Lengyelország 56−36 (16−14, 15−8, 15−5, 7−9)
A magyar pontszerzők
Gereben Lívia 18 pont, Studer Ágnes 10 pont, Czukor Dalma 8 pont, Szeitl Vanessza 5 pont, Török Ágnes 5 pont, Mérész Beatrix 4 pont, Kiss Virág 2 pont, Jáhni Zsófia 2 pont, Varga Kamilla 2 pont

 


%d blogger ezt szereti: