Sopron.info.hu

Nyalni jó

  2008 jún 03 / #csak úgy

Nyalni jóNem mindegy viszont a minőség és a mennyiség. Mélyhűtött multi bolti, házi, vagy fagyizóban árusított nyalánkság? Ez a NAGY kérdés. Mélyhűtött fagyiból kismillió íz és márka létezik. Mindegyik tele van E – vel és társaival, de ki figyeli ezt rajtam kívül? Finom legyen ez a lényeg.

Az eredeti csokiknak, rudiknak jéghideg változatuk is létezik már, amik szerintem elég közkedveltek. Bevallom a sport szeletest és a kókuszost kipróbáltam, fincsi. A jól bevált tölcséres kornettónak nehéz ellenállni. Árban ez a fagyi elfogadhatónak mondható. A pálcás, bajusz nélküli magnum a másik közkedvelt márka, amit volt már, hogy hatszáz Ft – ért akartak vesztegetni… Na nem… Meg amúgy sem.

Sopronban több fagyizó is működik, szerencsére évek óta nem zárt be egy sem közülük. A Szt. György utcai kapri megszűnését mindenki sajnálta, fagyi kelyheik mesébe illőek voltak! Maradt a Jereván vagy a Lővérek. Azóta is meg van osztva a fagyizó tábor, valaki a ‘hegyekbe’ valaki a ‘telepre’ megy gombócot nyalni. Természetesen lehet máshol is fagyit kapni a városban. Gyermekkoromban mindig a Jereváni híres fagyizóba mentünk. Aztán felbukkant egy osztrák káfféhauz, vele együtt a csokis sacher fagyi csodájuk, na azóta ez a Numero uno ízlelőbimbóimnak!

Valami csoda!

A mákjuk sem rossz és náluk még pisztáciát is el lehet csípni! Vannak krémfagyis kapris gépek a városban, amik jók, csak gyorsan olvadnak. Van olyan fagyizó is, amit egy próba után inkább kerülök.

A fagyi akkor jó minél tovább tart így ízét is tovább élvezhetjük. Jobb, ha egyszerre három gombócot kérünk, esetleg egy adag tejszínhabot is rákanyaríthat a ‘Bagaméri’.

Otthon is hamar készíthetünk fagyit, sokszor még gép sem kell hozzá, csak szörp meg víz. Itt a szezon, vigyázz, kész, nyalj!

3695 / 1419 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Gyorsulási verseny kedvcsinálóGyorsulási verseny kedvcsináló (0)
  A repülőtér hosszú aszfaltcsíkja felett vibrál a levegő. Lassan halad a sor, sokan […]
 • DumaszínházDumaszínház (0)
  A jó múltkori Stand up comedy fellépőjét Kőhalmi Zoltánt szerencsémre meg tudtam nézni. […]
 • nézek, mint a moziban?nézek, mint a moziban? (1)
  A szabad hétvégén többször dilemmát okoz, mit is tegyen az ember? Annyira jól sajnos nem […]
 • Sopron-szeletSopron-szelet (0)
  Az éjszaka ennek az oldalnak köszönhetően, kiderült, hogy jól emlékeztem, tényleg volt […]
 • Jóslás és MágiaJóslás és Mágia (5)
  Ezen cikkemben néhány országunkban tevékenykedő jóst, mágust szeretnék bemutatni nektek. […]
 • Csak egyszer a fociról Csak egyszer a fociról (3)
  A soproni NB I. - s férfi fociklub 'meghalt' ... A mondás úgy szól: '' Halottról vagy […]

%d blogger ezt szereti: