Sopron.info.hu

Offspring a VOLT-on!

  2008 márc 21 / #Volt Fesztivál 2008

Offspring a VOILT 2008 - onA kaliforniai punk legsikeresebb zenekara, az Offspring is fellép a VOLT fesztiválon – jelentették be a szervezők. A zenekar július 5-én ad koncertet a soproni fesztivál nagyszínpadán, így a VOLT közönsége az elsők között kaphat előben is ízelítőt a csapat június végén megjelenő lemezanyagából. A zenekar először koncertezik hazánkban.

Több mint 32 millió eladott albummal rendelkeznek, valódi világsztárok, akik arról a kaliforniai hardcore színtérről indultak, ahonnan a Social Distorsion, a Bad Religion vagy a Pennywise, akik a megasztárságon túl szerencsére megőrizték szarkasztikus látásmódjukat – talán ezért lehet, hogy az Offspring eredeti felállása háromnegyed részt a mai napig megegyezik az 1985-ös Huntington Beach-beli megalakulással.

[lila]AohpxVJA3mk[/lila]

Bryan Keith “Dexter” Holland – ének, gitár, Kevin “Noodles” Wasserman – gitár, vokál, Greg K – basszusgitár alkotja a magot, melyben a “klasszikus” korszakban Ron Welty dobolt (később Atom Willard, majd Josh Freese követte): ez a felállás hozta el az Epitaph kiadó és a poszt-punk korszak legnagyobb és tulajdonképpen nem is olyan váratlan sikerét, az 1994-es Smash albumot, mely a Nirvana után a legnagyobb detonációt okozta.

Seattle és a grunge után a kaliforniai punk is betört a mainstreambe és az Offspring kislemezslágerei (Self Esteem, Come Out And Play) révén a dallamos deszkáspunk a mindennapok stabil részévé vált (NOFX, Bad Religion, Pennywise, Green Day stb. stb.). Dexterék valahogy egy picit mindig kilógtak ebből a képből, hiszen metálriffekbe mártogatott punkzenéjük az idők során egyre többet merített a popból, a latin zenékből, a hiphopból, nagy vokálokkal, fülbemászó refrénekkel.

Az Offspring volt az egyik úttörő csapat, amely 2000-ben új lemezét promotálandó, feltette és ingyenesen letölthetővé tette weboldalán kislemezdalát (Original Prankster) és a letöltők között 1 millió dollárt kívánt kisorsolni. Hét sorlemez után végre idén júniusban új albumot ígér az Offspring sok millió rajongó örömére, hiszen 2003-ban kaptuk meg az utolsó adagot.

Ha nagyritkán felkerekednek, és nyakukba veszik a világ legnagyobb stadionjait és fesztiváljait, mindenütt teltházas ováció fogadja őket. A hír tehát igaz: 2008. Július 5-én a Soproni VOLT Fesztivál Nagyszínpadán az OFFSPRING!