Sopron.info.hu

Orbital – BS

  2009 júl 09 / #programajánló

Több, mint tíz évvel ezelőtt kaptam először cd-t az Orbitaltól. Már akkor nagy divat volt az elektronikus muzsika itthon. Anglia természetesen még előbbre járt ebben a témában.

A két testvér Phil és Paul Hartnoll ‘ 89 óta készített jobbnál jobb számokat, amikből vagy 15 album készült! Karrierjük 2004-ben ért véget, amikor is beadták a felmondásukat. Ez anno engem nagyon meglepett. Na, aztán négy évre rá, tavaly bejelentették, hogy, mint ‘The Big Chill’ újra összeállnak és élőben szórakoztatják rajongóikat.

Ez egy nagyon jó ötletnek hangzik, az idei Balaton Sound szombati fénypontja ez a koncert lesz! Maga az Orbital név, a londoni M25-ös körgyűrű neve. London a korai acid és techno stílus meghatározó városa és alap pillére volt.

A csapat fellépéseik közben is sokat improvizálnak, ami azért a technoban nem éppen jellemző. “Halcyon + On + On” az én kedvencem, valószínű, hogy egy jó kis mixet fognak a srácok összegyúrni! Számos filmzene is fűződik nevükhöz (Beach, Hackers, Johnny Mnemonic, CKY2K… Pete Tong) és videó játékokban (Wipeout, Forza motorsport 2) is többször hallható a tipikus Orbital muzsika.

Tuti program! Július 11., szombat Nagyszínpad 22.00