Sopron.info.hu

Orgona ága

  2008 máj 04 / #csak úgy

Orgona ágaIgen, már májust írunk. Téli álmából az ember és a természet is felébredt. Rügyeznek a bokrok, a cseresznye fák mesébe illő virágzása után, zöld bogyók jelentek meg, amikből pár hónap múlva, vörös, nyári gyümölcs érik, amit egészséggel dézsmálhatunk. A kempingi majális dübörgő tompa hangját magunk után hagyva az Édesanyákat köszönthetjük, mi gyerekek, május első vasárnapján.

Miket is köszönhetünk nekik? Felnőtt fejjel komolyabban belelátunk abba, mi és mennyi feladata is van egy anyának. Komoly kihívásokat, lemondásokat áldozatokat , de felejthetetlen pillanatokat és gyönyöröket kínál ez a szerep.

A fogantatás illetve a ‘bébi felfedezés’ pillanatában elindul az élet folyójának új erében, az élet egyik nagy tapasztalása.Több anyukát is ismerek akik példamutatóan, jó kedvvel, mókákkal tele nevelik gyermeküket, gyermekeiket, szerencsés esetben Apával együtt. Embert próbálnak faragni cseperedő kisembereikből, míg nem azok maguk kezdenek azzá alakulni, fejlődni, változni, akik később majd lesznek.

Az egyetlen Anya mindenki életében fontos szerepet játszik. Az ösztön a végtelen szeretet a bizalom és biztonság jutnak eszembe, így hirtelen, ha az én Muttimra gondolok.

Remélem, hogy Nektek is, Olvasók sok szép, kellemes, felejthetetlen emlékeitek vannak és jelen pillanatok, ha az Anyukátokra gondoltok. Ez fordítva is biztos így van, bár a tini kor, kalap le… Nem lehetett egyszerű nekik.

Istenek éltessék Őket!