Sopron.info.hu

Óriási harc után itthon maradt a kupa!

  2009 szept 27 / #sport

Amíg a Falco lendületesen, pontosan indított, addig mi idegesen kapkodva kezdtük a Krasznai-kupa döntőjét, amelyen Halmai Tomit a Klosterneuburg ellen a combjába kapott “elefántpuszi” miatt nélkülöznünk kellett.

A meccset Kazlauskas és Morris révén két triplával nyitó vendégek két és fél perc elteltével 11-2-re vezettek, időt kért edzőnk. A folytatásban elsősorban Matt jeleskedett, Donta pedig adott pár szép gólpasszt.Kiegyenlítetté tettük a játékot, de sajnos a Falco -ezúttal Kálmán és Horváth révén – úgy zárta ahogy kezdte az első negyedet – két hárompontos kosárral.

A második szakasz elején “Pojek”villogott, triplával,majd egy ügyes kosár plusz büntetős akcióval vétette magát észre, ám amikor 2 pontra felküzdötték magukat a fiúk, egy védekezésbeli kihagyást Borszéki büntetett triplával. A negyed közepén a védekezés dominált, ezt mindkét fél szervezetten adta elő. Táámadásban tanácstalanokká váltunk, amikor pedig sikerült kidolgozni a helyzeteket, többségüket kihagyták a fiúk. A félidő végén Horváth büntetőivel 8 ponttal ellépett a Falco. Megint az volt a gond,mint a felkészülés elején, Donta és David nem adtak ritmust a játéknak, pontot sem nagyon dobtak -ketten együtt nyolcat az első félidőben.

Szünet után ugyan Donta és Matt megvillant, de a Falcónak mindenre volt válasza. A negyed közepén a vendégek két technikait is kaptak, de tompán, erőlködve kosaraztak a srácok, rossz ritmusban. Nem úgy a szombathelyiek, Kálmánnak méga támadóidő utolsó pillanatában eldobott triplája is beesett a palánkról. Mit szépítsük, helyenként gáláztak a vendégek, a mi játékunk szzétesett. Igen hosszú kosárcsendet tört meg “Pojek” egy triplával. Ez óriási lökést adott a csapatnak, a negyed végén Brooks és Matt is beemelt egy triplát, a záró szakaszt pedig 5-0-lal indítva 5 pontra jöttünk föl. 3 pontos Falco vezetésnél Dokmanovics sporttárs talán túl szigorúan, sportszerűtlen hibát ítélt Donta ellen,Kálmánt pedig nem tudtuk tartani.

A végén mégis Donta kosár plusz büntető akciójával hosszabbításra mentettük a partit.

A hosszabbítás első felében Kazlauskas jóvoltából továbbra is a Falco vezetett, majd amikor két percen belülre értünk, Donta első triplájval átvettük a vezetést. Kálmán büntetőkkel még visszaszerezte az előnyt csapatának, majd kipontozódott, s végül drámai csatában egy remek meccsen itthon tartottuk a Krasznai-kupát

Meszlényi Róbert: – A sírból hoztuk vissza a mérkőzést. Nem játszottunk jól, de óriásit küzdöttünk, és a közönségünk belehajszolt minket a győzelmbe. Örülök neki, hogy a csapat bizonyította, hogy van tartása, s hogy tizenhat pontos hátrányból fordítva tudtuk megnyerni meg a kupát.

Déri Csaba: – A játékvezetők képtelenek voltak levezetni egy ilyen iramú, légkörű mérkőzést, amikor az indításunkat durván megakadályozzák, mi kapunk technikait. Nulla munkát végeztek, szakmailag ezek után nincs miről beszélni.

Soproni KC – Falco SZOVA KC Szombathely 99-97 (17-23, 14-16, 25-27, 27-17, 16-14)
Sopron, 800 néző. V: Forrai, Pálla, Dokmanovics.

Sopron: RICHARDSON 29/3, Brooks 17/3, Molnár A., 14/3 SZABÓ ZS 9/3, KNIGHT 19/3 . Cs: POJBICS 11/6, Gombás, Keresztes.
Falco: KÁLMÁN 26/6, Morris 5/3, Wilson 11/3, KAZLAUSKAS 16/6, HORVÁTH Z 31/3.. Cs: Pankár, Borszéki 3/3, Hajmásy, Krasznai.

sakc.hu