Sopron.info.hu

Örömjáték: 52 pont a cserepadról

  2010 okt 28 / #sport

Darian Townes egy bődületes blokkal mutatkozott be Langfordnak, ám a következő vendégtámadásból triplával a center szerzett vezetést a Debrecennek. David Brooks egy kosár plusz büntetős játékkal egyenlített, Halmai büntetőivel pedig már hazai oldalon volt az előny. Rosszul dobott kezdetben mindkét csapat, a vendégeken érződött: még nem igazán állt össze a játékuk, a mi pedig kapkodtunk.

A csendben csordogáló meccs első vastapsát a két denrecenit átugorva zsákoló Darian váltotta ki a szurkolókból, úgy tűnt, nincs baja a térdének. A negyed közepén 10-5-ös hazai vezetésnél időt kért a vendégek mestere,  utána két pazar Kelley, Townes akció végén nőtt a hazai előny. A szakasz hajrájában csereemberek villantak, Singletary jelentkezett kosárral a vendégeknél, tőlünk pedig Pojek szinte a kispadról bedobott egy triplát.

A második negyed elején David triplájával, valamint a frissen pályára lépő Keresztes Rafi közeli találatával 20 pontra nőtt a hazai előny, Meszlényi Róbert színmagyar ötöst küldött a pályára. A jelentős előny birtokában a védekezésben voltak kihagyások hazai oldalon, ám Szöszi ügyes kosaraival gond nélkül tartotta előnyét a Sopron a kellemetlen, erőszakos egyéni betörésekkel operáló debreceniekkel szemben.

A félidő végén Molnár Bandi mutatott be nem is 4, hanem 5 pontos játékot, triplája után a büntetőt kihagyta, a labdát visszaszerezte, s úgy dobott kosarat. Sajnos Ugi csak másodperceket tölthetett a pályán, mihelyst beállt, kapott egy ütközésnél egy könyököst a bordájára, le kellett cserélni. A vendégeknél Singletary tette a legtöbbet azért, hogy ne szakadjon le nagyon a Debrecen. molnár Bandi triplájával indult a játék szünet után, a vendégeknél Mekongo jelentett betörésekből veszélyt a hazai kosárra. Kicsit túlpörgött a hazai együttes, a vendégek kiegyenlítetté tudták tenni a játékot, időt kért Meszlényi, és rendbe is rakta a csapatot. Brooks villogott, védekezésben pedig Townes mutatott be látványos dolgokat.

A szakasz közepén Singletary kosara után reklamált, s kapott technikait, Molnár újabb hármasával 30 pont fölé nőtt a különbség, amely a negyed végére a fáradó s elkedvetlenedő debreceniekkel szemben csaknem 40 lett. A befejező negyedben mindkét szakvezető csapata cseresorát szerepeltette, a közönség soraiból gyakran felhangzott a “Rafi, Rafi, Rafi Rafigóóól” rigmus, Keresztes nagyon élt,s a végén Ugaros triplája volt a csattanó.  A papírformának megfelelően hoztuk a kötelezőt.

Meszlényi Róbert: – Ilyen meccsre számítottam. Nagy különbséggel nyertünk, s mindenki hozzátette a magáét,ami bíztató a jövőre nézve.

Ráthonyi Tamás: – Gratulálok a Sopronnak!

Kis-Rába menti Takarék Soproni KC – Factum Sport Debrecen 119-65 (27-14, 29-19, 32-16, 31-16)
Sopron  1200 néző. V: Kapitány,Török, Horváth. (Parádi)
Sopron: Kelley 4 , BROOKS 25/15, Halmai 7/3, SZABÓ 15/6, TOWNES 16. Cs: MOLNÁR 16/12, POJBICS 11/6, KERESZTES 13, Gombás 6, UGAROS 6/3. ,
Debrecen: Boros 2, Kovács 5/3, Modzinger, Mekongo 12, Langford 9/3. Cs: SINGLETARY 14/3, PÉK 10/6, VAS 8, Varga 2, Stekler 3/3, Balogh,.

sakc.hu