Sopron.info.hu

Összefogás a soproni fociért!

  2011 jan 07 / #sport

(“Hűség városa, kis hazánk, érted vívunk száz csatát…”)

Ha csak a három legemlékezetesebb soproni futballélményemet emelem ki, az is bőven elég ahhoz, hogy érzékeltessem, tősgyökeres győriként is felejthetetlen pillanatokat éltem át a városban: két szenzációs osztályozó mérkőzés a Diósgyőr és az ETO ellen, valamint a parádés Magyar Kupa diadal Székesfehérváron a Fradival szemben. Sopron, az SLC, a Matáv FC Sopron, FC SOPRON, nemcsak a megye, de az egész ország egyik kiemelkedő labdarúgó bázisa volt, ám sajnos néhány éve a Hűség városa hűtlen lett a világ legnépszerűbb játékához.

Pedig, ha valakik, a soproni futballbarátok – a lelkes szurkolótábora miatt is irigyelt volt a piros-fehér gárda -, megérdemelnék a minőségi labdarúgást! És persze megérdemelnék azok a tehetséges soproni srácok is, akiknek most jobb híján az ország különböző tájain, esetleg Burgenlandban kell szerepelniük megfelelő szintű helyi csapat hiányában.

(“Soproni szurkolók tapsvihara, szívünknek legszebb szimfónia…”)

Gőbl Gábor barátom egyszer már csodát tett a soproni fociban, most újra megpróbálja. Ám bármennyire tettre kész és fanatikus, az biztos, hogy egyedül nem lehet sikeres. Teljes városi összefogás nélkül képtelenség feltámasztani a teszthalott soproni labdarúgást! Arra kérek mindenkit, aki teheti, segítsen neki, mert az elmúlt időszak azt mondatja velem: most vagy soha! Gábor, rám mindenképpen számíthatsz!

(“Sopronban élsz, Sopronnak élsz…)

Baráti üdvözlettel:

Horváth Cs. Attila, a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség Elnöke