Sopron.info.hu

Összefognak a soproni focirajongók

  2008 jún 12 / #lapszemle

Sopron, június 12. 21.00 Ha az önkormányzat nem segít, tüntetéseket
szerveznek.
Mint már jeleztük, szombaton ismét ezrek lehetnek ott Sopronban a
Káposztás utcai stadionban. Kiállás a soproni fociért címmel ugyanis (más programokkal egybekötve) gálameccset rendeznek, amelyen az élvonalba 15 évvel ezelőtt felkerült SLC Sopron és a három évvel ezelőtti kupagyőztes gárda méri össze a tudását. A rendezvényen való részvételt a sportolók térítésmentesen vállalták, hogy ezzel is
segíthessék a nemes ügyet.

Információink szerint az eseményre kiemelten készülnek a még mindig létező szervezett soproni szurkolói csoportok is. Az ő kiállásuk becsülendő és példaértékű, hiszen a csapatuk fél évvel ezelőtt megszűnt. Most azonban aláírásgyűjtésbe kezdenek szombaton, a stadion bejáratánál mindenki odakanyarinthatja a nevét az ívekre, amelyben a fanatikusok – és feltehetően minden helybeli focirajongó – arra kérik az önkormányzat vezetőit, támogassák azt az új projectet, amelynek eredményeként a másodosztályú dunaújvárosi futballcsapat Sopronba költözhet.

Úgy tudjuk, a drukkerek azért folyamodnak először a békés megoldáshoz (az íveket maguk viszik majd be a polgármesteri hivatalba), mert “sportszerűen” szeretnének nyomást gyakorolni a városi elöljárókra, ám ha nem állnak a kezdeményezésük mögé, akkor a tüntetéstől sem fognak visszariadni.

A soproniakról tudni kell, fél éve, meccsek nélkül is hűségesek maradtak a nem létező soproni profi csapathoz, tettrekészségük meg azért jelenthet valós veszélyt, mert nem maradt veszítenivalójuk.
(s.z.)

nb1.hu