Sopron.info.hu

Ott vagyunk a nyolcban!

  2009 febr 04 / #lapszemle

Csapatunk hatalmas küzdelemen legyûrte a Krakkó együttesét, és szurkolóink segítségével belépett Európa legjobb 8 csapata közé!

Felfokozott hangulatban várta a két csapat és szurkolóink is az Euroliga nyolcaddöntõjének mindent eldöntõ mérkõzését. Sérült egyik oldalon sem volt, mindenki készen állt a nagy csatára.

A Himnusz felhangzása után a lengyelek vezethették az elsõ támadást, de nem jártak szerencsével. Sajnos mi is ziccert rontottunk az ellentámadás végén. A centerek kezdték meg a pontgyártást. Elõbb Maksimovic, majd Horti Dodi volt eredményes.

A pénteki mérkõzéshez képest elég sok pontot hoztak az elsõ percek. Székely Norbert keményebb védekezésre szólította fel tanítványait. Maksimovic négy perc alatt 3 személyi hibát gyûjtött be felesleges faultokkal, így õ volt az elsõ, aki átmenetileg a kispadra kényszerült.

A helyére beálló Palka azonnal dobóhelyzetbe került, de láthatóan még nem volt bemelegedve. Nem úgy Honti Kata, aki középtávolról is eredményesnek bizonyult (5. perc 12-7). A 6. percben érkezett az elsõ tripla, mely vajkezû tehetségünk, Jeca kezét hagyta el (6. perc 15-9).

A negyed közepén mi is megkezdtük a cseréket. Kata helyén Zuzsi jelentkezett játékra. A 7. percben a jól mozgó Horti Dodi kosara után idõt kértek a vendégek (17-10). A Krakkó fõleg távolról próbálkozott, de dobásaik szerencsére nem ültek. Tina utolsó másodperces pöcije egy hajszállal már idõn túl esett, így 22-16-os állásról folytathatták a csapatok az elsõ negyedet követõen (22-16).

Õrült rohanással indult a második tíz perc, mely sok hibát hozott magával. Ennek ellenére mi jöttünk ki jobban a helyzetbõl, és a negyed közepére 27-18-ra megléptünk. A 15. percben Amber Holt varázsolta ki egy szemfüles pöcizéssel a lepattanót a két lengyel center közül, majd helyezte el a labdát a gyûrûben. A 16. percben Székely Norbert látta elérkezettnek az idõt, hogy magához hívja pár tanács erejéig tanítványait (29-22).

A vendégek zónára álltak át, melyet Amber befutással tört fel. A legtöbb bajunk a lepattanók begyûjtésével adódott. Hiba védekeztünk jól, a lecsorgó labdákra nem figyeltünk eléggé (18. perc 31-28). Ezzel magunkra is húztuk ellenfelünk, így Székely Norbert újabb idõkérésénél már csak egy pont volt az elõnyünk (19. perc 31-30).

A legjobbkor jött Honti Kata triplája! Maksimovic fejjel tört utat magának, de csak egy támadó hibát ért el vele, mely már a negyedik faultja volt a kiváló centernek! A sarokból Edó is megdobta a maga tripláját! Sõt az utolsó pillanatokban még egy kontra végét is õ fejezett be, mellyel 9 pontos különbség alakult ki a szünetre (39-30)!

Alig, hogy helyet foglalt, Székely Norbert máris mérgesen ugrott fel a kispadról. Nem csoda, Dupreet néztük végig kétszer is, ahogy könnyû kosarat szerez (22. perc 39-35). Két és fél perc alatt odalett a nehezen kiharcolt elõnyünk. Kénytelenek voltunk idõkéréssel megtörni a lendületbe jött lengyeleket (23. perc 39-39). Elkelt a biztatás a lányoknak, és jött is a lelátóról a buzdítás.

A pénteki mérkõzés rémképei derengtek fel sokunkban, de szerencsére elõbb Kata, majd Amber is betalált. A lengyel edzõ csalódottan lépett a jegyzõasztalhoz, jelezvén, idõt kér (24. perc 43-39). Dodi horga is a helyére került, Amber 2+1-vel pedig visszaállt a szünetre kialakított különbség (25. perc 48-39). Dupree büntetõi vetettek véget a 9-0-s sorozatunknak.

Az amerikai légiós hátára kapta csapatát, és egymaga tartotta a lelket a vendégekben (28. perc 52-45). A 28. perc végén, a mérkõzés során elõször 10 pontos különbség alakult ki a felek között (55-45). Nem törtek meg azonban a piros mezesek, és szorosan tapadtak ránk (59-51).

Canty pontjaival indult a hajrá, nagyon nehéz 10 perc elé néztünk a remek játékosokat felvonultató Krakkóval szemben. Fernandez ziccere után Tina dobta át bátran a lengyel védõfalat, melyre Dupree is hasonló módon válaszolt. A következõ eladott labdából is leindítottak minket, így a 32. percben már csak 2 pont volt a különbség. Székely Norbert kikérte második idejét is (61-59). Ezúttal Kathleen helyezett el egy fontos kosarat a trapéz szélérõl.

Horváth Zsuzsi kulcsfontosságú blokkja után Edó csapta be rutinját kihasználva az egész krakkói védelmet. Sajnso negyedik személyi hibáját is összeszedte, Canty pedig beszórta a büntetõket (34. perc 65-63). A 36. percben utolsértek minket a szívósan küzdõ vendégek. Ki más, mint Dupree volt a végrehajtó, aki még a bónusz büntetõjét is a helyére juttatta (65-66). Jeca sajnos nem volt ilyen pontos, és mindkét büntetõjét elhibázta. Sajnos ebben az idõszakban nem volt olyan játékosunk, mint a túloldalon Dupree, aki tarthatatlannak bizonyult. Kathleen szemfüles kosara a 38 percben ismét elõnyt eredményezett számunkra (67-66). Jeca duplája után egy emberként ugrott fel a csarnok. A lengyel edzõvel együtt, de õ csak az idõkérését jelezte. Jeca talált lyukat kétszer is az elõtte sorakozó védõfalon!

Pontjaival közelebb kerültünk a gyõzelemhez, de még hátra volt agyon hosszú 46 másodperc (73-68). Skerovic kosara után igyekeztek faultolni a vendégek, és meg is találták Dodit, aki hidegvérrel helyére rakta a büntetõket. Fernandez elhibázott triplája után Amber ölelte magához a labdát, közönségünk pedig felállva ünnepelte a továbbjutást. Hatalmas küzdelemben, de megérdemelten jutottunk be Európa legjobb 8 csapata közé (79-70)!

wb-sopron.com