Sopron.info.hu

Padlón a Sopron

  2007 nov 11 / #lapszemle

Padlón a SopronZalaegerszeg – Fordulás után összezuhant a kiesőjelölt.

Nem kezdte megilletődötten a mérkőzést a Sopron, bátran felvállalva a küzdelmet, harcosan vívták meg az első perceket. A Zalaegerszeg sem kezdett rosszul, több helyzetet is kidolgozott, ám a döntő szituációkban megremegett a lábuk.

Egészen a 29. percig. Ekkor ugyanis egy jobb oldali beadást követően Botis a berobbanó Meyé elé fejelt, aki az elalélt védők közül okosan a kapuba emelt. A második félidőben aztán alaposan megszórta a Zalaegerszeg a vendégeket: kilenc perc alatt három gólt kapott a Sopron. A Pekic elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Meyé értékesítette, és ezzel megszerezte a mérkőzésen a második találatát. Meyét a sorban az ifjú Kádár Tamás követte: egy jobb oldali szögletre robbant be, majd bombázott a kapuba a kivétel nélkül rendkívül gyengén játszó soproni védők között. 3-0 a hazaiaknak, ám ekkor még nem volt vége!

A kegyelemdöfést Koplárovics adta meg egy ügyes Pekic-Tóth összjátékot követően. A második félidei játéka alapján még ekkora különbséggel is megérdemelten nyert a ZTE, a Sopron pedig azzal vigasztalódhat, hogy hamarosan jön a bajnoki szünet, amikor kipihenhetik az NB1-ben összeszedett pofonokat.

Slavko Petrovic (Zalaegerszeg): – Ez volt sorozatban a harmadik győzelmünk, és örülök, hogy ilyen szép sikerrel fejeztük be hazai pályán az őszi idényt. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy döntsük el gyorsan a mérkőzést. A második gól nehezen jött, de aztán beindultunk. Azt viszont sajnálom, hogy Molnár Balázs a harmadik sárga lapját szedte össze.

Vincenzo Cosco (Sopron): -A mérkőzést elveszítettük 4-0-ra, de talán helyesebb, ha azt mondom, hogy a Zalaegerszeg nyerte meg. A meccs előtt is a ZTE volt az esélyesebb, ezt igazolta a mérkőzés. Az első félidőben volt tartásunk, azonban ez a második játékrészre már elveszett.

forrás:NB1.hu