Sopron.info.hu

Paks-Sopron 1-0 Buzás villanása döntött

  2007 ápr 28 / #lapszemle

A paksiak legutóbb több mint másfél hónapja, azaz a 20. fordulóban nyertek (igaz, Lengyel Ferenc együttese akkor meglepetésre a bajnokesélyes MTK-t fektette kétvállra), ráadásul a legutóbbi játéknapon méretes, négygólos zakót kaptak Zalaegerszegen.

A Sopron viszont a múlt hétvégén legyőzte a Pécset – Dario Bonetti gárdája mégsem mehetett biztosra az újonc otthonában játszott kiesési rangadón. A tét mellett a meleg is nyomasztóan hathatott a csapatok tagjaira, legalábbis erre vall, hogy az első félidőben langyos, vontatott, unalmas volt a játék, legfeljebb a soproniak szórványos, távoli lövései jelentettek némi izgalmat.
Sajnos, a cseréken kívül a szünetben csak annyi változott, hogy a játékosok ekkortól a másik kapu felé nem támadtak. Egészen a hajrá perceig ugyanolyan békésen csordogáltak az események, mint korábban, de a rutinos, sok nagy csatát látott Buzás Attila hazai szempontból a legjobbkor – öt perccel a lefújás előtt – talált be Takács Tamás kapujába – és a soproniaknak már nem volt idejük változtatni az eredményen.

Lengyel Ferenc (Paks): – A Sopron jobban játszott az első félidőben. Úgy érzem, a vendégek egyik kihagyott helyzete volt a mérkőzés fordulópontja. Nagyon fontos a most szerzett három pont, de a hátralévő meccseken is lesz dolgunk bőven, a következő fordulóban mindjárt a Pécs elleni, kulcsfontosságú találkozón.

Dario Bonetti, a Sopron vezetőedzője nem jelent meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, csak azt üzente, hogy a hosszú hétvége miatt sietve kellett távoznia…

forrás: nb1.hu