Sopron.info.hu

Parádés Berzsenyi!

  2008 dec 15 / #lapszemle

A felnõtt csapatunk mellett utánpótlásunk is szebbnél szebb eredményekkel öregbíti városunk hírnevét. Az elmúlt hétvégén az utánpótlásunkra épülõ Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Kollégium és Szakképzõ Iskola ért el kimagasló eredményt!

A budapesti ISF Iskolai Kosárlabda Világbajnokság Kvalifikációs Tornán az elsõ helyen végeztek Horváth József tanítványai, így õk képviselik hazánkat 2009. május 3-11. között a törökországi Világ-bajnokságon! Gratulálunk!

A siker hátterérõl Horváth József vezetõedzõt kérdeztük.

“A kvalifikációs tornán meghívásos alapon lehetett részt venni, mely során a tavalyi diákolimpiai szereplést vették figyelembe. Ott mi az 5-6. korcsoportban a második helyen végeztünk a Cegléd mögött, így ezzel mi is kivívtuk a részvétel jogát. Igaz nem ugyanazzal a csapattal szerepelhettünk, hiszen onnan már kiöregedett például két meghatározó ember, Horváth Lilla és Sipos Mirjam, akik már a felnõtt csapatunk keretét erõsítik.

A torna egy napon került lebonyolításra. Mellettünk a Debrecen és a Cegléd csapatai kaptak meghívást. A debrecenieket a vártnak megfelelõen könnyedén gyõztük le. A délutáni program része volt a négy NB1 A csoportos játékost is felvonultató Cegléd elleni összecsapás, mely mindig igazi rangadónak számít. Két éve mi nyertünk a Diákolimpia döntõjén, tavaly pedig õk.

Ezúttal csak a mérkõzés elsõ fele volt szoros, a vége magabiztos gyõzelem lett. Az egész csapatot dicséret illeti, de kiemelném az U16-os válogatott Németh Almát, illetve a tehetségét már a felnõttek között is megmutató Vágvölgyi Petrát. Ezzel biztosítottuk helyünket a jövõ májusi isztambuli Világ-bajnokságon!

A tavalyi játékokat Franciaországban rendezték 24-24 leány és fiú csapat részvételével, vélhetõen idén is sok nemzet képviselteti magát. Utoljára hazánkat soproni részrõl a Honti Kata nevével fémjelzett VasVilla iskolája képviselte 2003-ban, akik Brazíliában öregbítették Magyarország és Sopron hírnevét. Örülök, hogy ezúttal nekünk adatik meg ez a megtiszteltetés!”

Eredmények

Berzsenyi (Sopron) – Kossuth (Debrecen) 74-39 (23-10, 18-14, 26-9, 7-6)

Legjobb dobók: Vágvölgyi P. 19, Németh A. 12, Sipos B. 12, Bognár H. 10

Berzsenyi (Sopron) – Kossuth (Cegléd) 74-36 (16-9, 14-9, 20-14, 24-4)

Legjobb dobók: Németh A. 28, Sipos B. 16, Vágvölgyi P. 12

A csapat tagjai: Németh Alma, Bognár Hanna, Sipos Boglárka, Vágvölgyi Petra, Katona Ramóna, Bazsó Barbara, Kozma Boglárka, Horváth Angéla, Hadarics Katalin, Fodor Anna Edzõ: Horváth József

wb-sopron.com